Через “зайців” – електрички під питанням

Через “зайців” – електрички під питанням
Чи доцільно скасувати електрички та дизельні потяги з Тернополя, вивчають у Тернопільській дирекції Львівської залізниці.

Залізничники скаржаться, що майже усі ці потяги є збитковими через велику кількість пільговиків, затримки із відшкодування за їхній проїзд і пасажирів, які їздять “зайцями”.

“Ситуація була критична”

Відео дня
an>

Тернополяни, з якими ми поспілкувалися, спантеличені, адже для поїздки до Львова чи подорожі на дачу зазвичай користуються саме електричками.

— Скасовувати неправильно, - стверджує тернополянин Ігор Кримський, який навчається в Львові. — Я електричкою до Львова й назад по кілька разів на тиждень їжджу. По студентському  проїзд обходиться мені в 5 грн, а автобус коштує 18-23 грн. Хоч зараз із дизелями та електричками безлад. Там, буває, пасажири відмовляються платити або дають половину, а то й третину.

Як наслідок, поїзд Тернопіль-Збараж, що давав за рейс не більше 100 грн, уже скасували. Навіть попередження пасажирів і робота контролерів бажаного результату не дали.

— Ситуація була критичною. По-перше, пасажирів мало, а по-друге, люди не хотіли платити, - розповідає начальник сектора пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. – Ми довго вивчали ситуацію і доходило до абсурду – в касах на потяг в один з днів продали чотири квитки на 10 грн. Це при тому, що пасажирів, не рахуючи пільговиків, набиралося понад 100. Штрафи та перевірки результату не дали. Тому це був вимушений крок.

“Перевіряти усіх – подужаємо”

На залізниці погоджуються, що одна з причин ситуації з “зайцями” – провідники, які погоджуються брати частину грошей за білет.

— Без електричок та дизель-потягів не обійтись, але возити безкоштовно пасажирів змоги немає, - пояснює пані Супрун. – Ми не прагнемо великих заробітків. Хочемо, щоб рентабельність була близькою до нуля.

Наразі контролерів бракує, щоб перевірити усіх, але найближчим часом, як запевняють залізничники, усе зміниться. Тож “зайцям” варто остерігатися. Приміром, у квітні залізничники провели кількаденний рейд і оштрафували близько 100 тернополян. Після цього квитки в касах купували на 70% більше пасажирів, аніж зазвичай, ще протягом місяця. Адже штраф за безквитковий проїзд – сума проїзду в 10-кратному розмірі плюс вартість самого квитка.

— Доводиться вирішувати ситуацію неприємними методами. Забезпечити кожен потяг контролерами ми не зможемо, але час від часу перевіряти їх усіх – подужаємо, - підсумовує Наталія Супрун.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    нехай влада меньше краде і ніхто нерахуватиме малий дохід електричок)))))голосуйте за "народний рух" там люди не крадуть.
  • Anonymous

    нехай влада меньше краде і ніхто нерахуватиме малий дохід електричок)))))голосуйте за "народний рух" там люди не крадуть.
  • Anonymous

    нехай влада меньше краде і ніхто нерахуватиме малий дохід електричок)))))голосуйте за "народний рух" там люди не крадуть.
  • Anonymous

    Ага, давайте скасуйте і їздіть ногами.Хоч якийсь транспорт.Той бідніший прошарок має хоч якусь змогу їздити , давайте це від них заберемо.Щодо грошей---брехня.Самі контролери беруть ,або мало, або не видають квитка.Я сама скільки разів плачу, але з 10 гр віддають 6-7 здачі при умові , що квиток в Підволочиськ коштує 7чи 6 гривень.Квитка не дають звичайно.От і є проблема.Я часто їзджу і бачу як в вагонах люди хто показує квитки , хто дає гроші.Не знаю як в Збаражі аж 100 гр могли назбирати.Брешуть, або крадуть.Вже деруть з тих людей як можуть.Нарешті до електричок добралися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up