Партнер рубрики Події

Продуктові набори пропонує пасажирам "Укрзалізниця"

Продуктовий набір, вартість якого включають в ціну квитка, пропонують у квиткових касах усім пасажирам, у тому числі й тернополянам.

Наразі лише на 20 потягах запровадили таку новацію. Якщо ж експеримент себе виправдає, то, за твердженням залізничників, усі квитки продаватимуть разом із продуктовим пайком.
"Пайок" за бажанням
Сьогодні так званий продуктовий пайок включають лише за бажанням пасажира. Схожа ситуація і з білизною. Її пропонують усім подорожуючим у потягах дальнього слідування, але від неї можна відмовитися. Замовивши пайок, розрахуватися за нього потрібно в касі, а під час поїздки просто отримати набір продуктів.
- Поки що це тільки експеримент. Таку послугу пропонуватимуть у 20 потягів, що курсують по Україні, а також мають міжнародне сполучення. В тому числі й потяги №№91 та 92, які їдуть через Тернопіль, - розповідає начальник сектора пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. - Пасажирам таку послугу пропонуватимуть при купівлі квитка, від неї можна і відмовитись. Коштує продуктовий набір 35-45 гривень. До нього входять чай, кава, печиво, гарячі страви.
Таке "ноу-хау" запроваджують, як стверджують залізничники, в інтересах самих пасажирів. Більшість із собою в дорогу бере різноманітні продукти сумнівної якості.
 - Не рідкістю були випадки, коли людина сходила з потяга на півдорозі через харчове отруєння, - зазначає пані Супрун. - Не знаю, як таку ініціативу з продуктовими наборами сприймуть наші пасажири. У Росії, приміром, таку послугу надають уже не перший рік. Особливо вони популярні серед пасажирів, які їдуть кілька діб. Зберегти свіжими свої продукти стільки часу - нереально, а купувати на пероні - небезпечно.
До речі, перед запровадженням "продуктової" послуги фахівці "Укрзалізниці" провели маркетингове дослідження. А саме опитали кілька сотень пасажирів одного з потягів. Майже 70% опитаних послугу визнали корисною. Половина з них зазначила, що обов'язково скористається нововведенням залізниці, коли випаде така можливість.
Антимонопольний перевіряє
Експеримент із продажем продуктових "пайків" у потягах має діяти протягом жовтня-листопада. Однак Антимонопольний комітет має деякі застереження щодо його подальшого проведення. 
- Йдеться про непримусовість надання послуги харчування пасажирам, - розповідає головний спеціаліст відділу дослідження та розслідування територіального відділення Антимонопольного комітету Христина Мельник. - "Укрзалізниця" зобов'язана щомісяця надавати комітету аналітичні матеріали щодо результаттів проведення експерименту. В іншому випадку дії "Укрзалізниці" розцінюватимуть як порушення законодавства про конкуренцію.
У разі виявлення порушень, тобто фактів нав'язування послуги харчування у потягах, можна телефонувати на "гарячу лінію" за тел. (044) 594-64-12. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Здуріли наніц... За 45 грн. навіть в Києві на вокзалі можна перекусити. А в поїзді фіг зрозумієш що дадуть і скільки цим продуктам років

    Anonymous reply Anonymous

    Йдем в европу..........
  • Anonymous

    Краще вже свої продукти "сумнівної якості", принаймі знаєш наскільки та якість сумнівна. А продукти з рук проводніків не є сумнівними?
  • Anonymous

    Більшість із собою в дорогу бере різноманітні продукти сумнівної якості. А в них яка якість буде ? ::)))
  • Anonymous

    це пяний проводнік буде бадяжити гарячі обіди?:))) і коли їх можна буде замовляти? і чи не легше вагони-ресторани відновити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up