Партнер рубрики Події

Де в Тернополі "тусуються" гопники

Де в Тернополі "тусуються" гопники
Молоді тернополяни, які, попри холоди, збираються групами в деяких мікрорайонах Тернополя, лякають інших жителів нашого міста.

Зі скаргами на нетверезих та агресивних молодих людей звернулися у редакцію “20 хвилин” наші читачі. Люди кажуть, що інколи на вулицю побоюються виходити — до них можуть вчепитися молодики напідпитку. Тож ми вирішили перевірити ці скарги.
“Поводяться, як тварини”
На кожному масиві Тернополя є свої “місця відпочинку” таких компаній.
— Я вважаю це трагедією. Молоді люди, якими могли б пишатися рідні, поводяться, як тварини, - каже тернополянка Олена Гусів. – Куди їхні батьки дивляться? Вони ж бачать і розуміють, що їхні діти, нехай їм вже й по 20 років, ходять невідомо де, повертаються додому п’яними. А влада куди дивиться? А міліція? Серед молоді наркоманів багато. У мене двоє дітей. Я такого ніколи б не допустила.
Мешкає жінка на “Дружбі”. За її словами, найбільше молодиків, які “відпочивають” з пляшкою, можна побачити у дворах на вул. Миру, біля “Березолю”, на “Майдані Перемоги” та у парку “Топільче”.
  - Крики, шарпанина, пиятика, чіпляються до перехожих, особливо до дівчат — картина, яку я бачу чи не щовечора, коли вигулюю собаку біля парку, - розповідає інша жителька мікрорайону пані Ірина. – Фактично одні й ті ж хлопці стоять. Не раз бачила, що хлопці, напевно, студентів шарпають. А від реготу їхнього наркоманського аж страшно робиться.
Якщо причепляться, хіба втікати
Аналогічна ситуація і на “Сонячному”. Там, як розповідають жителі масиву, "відпочинок" молодь влаштовує собі на вул. Тарнавського, неподалік зупинок з обох боків дороги, на  “Алясці”, біля ринку на Володимира Великого. Збираються молодики, як розповідають тернополяни, і неподалік школи №28 (між школою та дитсадком — прим. ред.).
  - Повірте, страшно йти неосвітленими вулицями Курбаса чи Вишневецького пізно ввечері і зустріти дорогою “обкурених” хлопців, які тільки й думають, як урізноманітнити своє дозвілля, - каже тернополянин пан Геннадій. – Людей після 22-ї години майже немає, міліцейський патруль побачити — рідкість. Якщо причепляться, хіба втікати. А ви думаєте, оті напади з відбиранням речей, побиттям хто робить? Воно спочатку п’є до посиніння, а потім йде на “заробітки”. Навіть невідомо, чи працює десь.
На “Східному” люди у вечірній час побоюються йти через бульв. Данила Галицького, неподалік опорного пункту на просп. Степана Бандери, у дворах вуличок, які межують із парком Національного відродження, і на території парку. Можна побачити такі компанії і неподалік школи №17.
  - Я сам у такому віці любив компанії і відпочинок, але все було культурніше, скромніше, - каже житель “Східного” пан Ігор. – Це справжні “гопники”. Саме так, здається, називають молодь, яка вульгарно спілкується, чіпляється до людей, хуліганить. Куди ми котимось? За радянських часів, на які нарікають, якщо збиралось декілька людей, які порушували громадський спокій, — одразу з’являлась міліція і все припинялось. А зараз маємо демократію і бездіяльність відповідних служб, а це створює основу для проблем.
Повинна втручатися міліція
Щодо центру міста, то там поведінка молоді, як розповідають тернополяни, коректніша, а робота правоохоронців — активніша. “Тусовки” можна побачити на Театральному майдані та в дворах будинків, що біля шкіл №4 і 5.
  - Має бути набагато жорсткіший контроль, - каже тернополянин Віктор Сич. – Коли порушують громадський спокій, одразу повинна втручатися міліція.
  Про подібні випадки варто повідомляти, наголошують в головному управлінні МВС в області. Там зазначають, що “перекрити” усі вулиці та райони міста патрулями не можуть, тому без допомоги громадян лад навести проблематично.
  - Чи то розпиття алкоголю на вулиці, чи то використання лайки, чи дії, спрямовані на порушення спокою громадян, - це все “тягне” адміністративну відповідальність, - пояснює начальник відділу зв'язків із громадськістю обласної міліції Сергій Шворніков.- Якщо ж хулігани зазіхають на майно чи здоров’я громадян, за це передбачена кримінальна відповідальність. Тому якщо ви бачите п’яних молодих людей, які повдяться неадекватно або ж порушують спокій громадян, - телефонуйте на "102".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Anonymous

    гопніків є багато!! але зазвичай люди яких ви називаєте гопніками просто нармальні пацики з нормальними стрижками!! ане відпускають патла і вдівають підарські шмотки!!

    Anonymous reply Anonymous

    гопніків є багато!! але зазвичай люди яких ви називаєте гопніками просто нармальні пацики з нормальними стрижками!! ане відпускають патла і вдівають підарські шмотки!! а шо тільки пацанчики з "нормальними" можуть бути нормальні?
  • Anonymous

    1. питання стоїть не де "тусуються", а чому їм це дозволяє (читати: сприяє) суспільство. 2. прояви "гопізму" можна спостерігати всюди: починаючи із "проблемних діток" які бігають зграйками вже у старших класах у школі і закінчуючи "мажорами" у різних розважальних закладах. 3. Якщо влада безсила, то слід створювати громадські організації, які б "тиснули" не лише міліцію, але й на владу: у вирішенні питань як громадського спокою й безпеки, але й культури і моральності.
  • Anonymous

    А щн повно такої гопоти можна побачити нацьому відео: http://te.20minut.ua/news/166489 І обласна влада і міліція разом з ними!
  • Anonymous

    ні, до смерті не можна, навіщо аж такі радикальні методи %) гопники може вони і гопники, проте вони також люди і ми мусим людьми бути.. і це я кажу навіть притому. що мене вже не одноразово зачіпали

    Anonymous reply Anonymous

    Потрібно робити загони самооборони, бо гопники і міліція уже стали одним і тим самим по факту вчинених дій.

    Anonymous reply Anonymous

    знаєте,що я деколи сама боюся ходити по вулиці...але скажіть мені,де ще сидіти молоді?зробіть якісь павільйони чи шось придумайте,бо це всерівно буде продовжуватися...

    Anonymous reply Anonymous

    Вони як стадо козлів....всі разом ходять, в одних районах пасуться...небезпечнгі падонки. Один гоп - просто кусок г..на, яке хоч ногою дуси крім смороду більше ніц не зробит. А от коли вони в купі - безстрашні пацанчики. Тут і балончик не поможе. А залякати і обідити воно будь-кого можуть. Який би ти сміливий чи фізично розвинений був. щоправда якщо одного покалічити на очах інших ти тіпа набудеш авторитетності і тебе облишать.Але ж то гопи - постійно бухі чи під кайфом, з ножами і кастетами..ліпше то шобло самому не чіпати, а зразу в міліцію звонити...Якщо кожен буде так робити, то явище гопів помре..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up