Партнер рубрики Події

Проїзд в Тернополі ‬коштуватиме дві гривні (ОНОВЛЕНО)

Таке рішення прийняли тернопільські посадовці спільно з товариством перевізників області.‭ ‬Причина‭ ‬-‭ ‬нерентабельність маршрутів через загальне подорожчання паливо-мастильних матеріалів і запчастин до автобусів.

Подорожчання проїзду ближчим часом не планується.
Наша новина - першоквітневий жарт. Сподіваємося, неприємне повідомлення вас не злякало. А якщо і злякало, то хвилюватися наразі - не варто!

Майже рік ціна проїзду в міських автобусах була на рівні‭ ‬1,50,‭ ‬але зараз її необхідно збільшити,‭ ‬зазначають власники автотранспорту.‭ ‬Адже третина зароблених перевізниками коштів‭ ‬-‭ ‬податки.‭ ‬Ще третина‭ ‬-‭ ‬заробітна плата водіїв і заправка транспорту.‭ ‬Решта коштів необхідні для ремонту та оновлення автопарку.‭ ‬Відповідно,‭ ‬власники автобусів,‭ ‬як вони стверджують,‭ ‬практично нічого не заробляють.
-‎ ‏Далі так неможливо працювати.‭ ‬Ми утримували тариф скільки могли,‭ ‬а зараз змушені піднімати ціну.‭ ‬Влада нас підтримала,‭ ‬-‭ ‬розповідає голова товариства власників міських автобусів Олег Дичківський.‭ ‬-‭ ‬Влада наші вимоги підтримала,‭ ‬адже ми представили всі необхідні розрахунки та обгрунтування ціни.‭ ‬Крім того,‭ ‬в сусідніх містах тариф уже‭ ‬2‭ ‬гривні,‭ ‬а є й‭ ‬2,50.
Представники ж влади кореспондентам розповіли,‭ ‬що даючи дозвіл на підняття тарифів керувалися виключно цифрами.‭ ‬А останні,‭ ‬за їхніми словами,‭ ‬кажуть,‭ ‬що сьогоднішній тариф‭ ‬-‭ ‬нерентабельний.
-‎ ‏Якщо ще півроку тому газ коштував‭ ‬3,50‭ ‬грн,‭ ‬то зараз майже‭ ‬5‭ ‬гривень.‭ ‬Те саме і з деталями.‭ ‬Зросли й податки для перевізників.‭ ‬Відповідно,‭ ‬старий тариф діяти не може,‭ ‬-‭ ‬розповідає керівник державного управління з питань автотранспорту Семен Кирик.‭ ‬-‭ ‬Ми розглянули звернення перевізників і на комісії дійшли висновку,‭ ‬що ціну таки варто піднімати.‭ ‬Я розумію,‭ ‬що людям подорожчання завжди неприємне,‭ ‬але варто розуміти,‭ ‬що цього вимагає ситуація,‭ ‬адже заробляти хочуть усі.
Разом із тим,‭ ‬як ми дізналися в тернопільського юриста Петра Вітика,‭ ‬таке підняття цін‭ ‬-‭ ‬протизаконне.‭ ‬Тернополяни і громадські організації,‭ ‬які бажають зберегти старий тариф,‭ ‬повинні ініціювати громадські слухання питання.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (83)
  • Anonymous

    ая ая,то є така правда...

    Anonymous reply Anonymous

    Тупі жарти в вашої газети, впринципі як і сама газета

    Anonymous reply Anonymous

    Ти хочеш сказати що хороша газета це та яка повідомляє хороші новини?

    Anonymous reply Anonymous

    Гость: скептик 02/04/2010 16:41 По-перше прошу слідкувати за словами,Вас ніхто не обзивав.А по-друге хороша газета- це та,яка повідомляє усі новини,хоча вчора було 1 квітня, але цей жарт недоречний,можна було придумати щось інше.

    Anonymous reply Anonymous

    Відповідаю тому, хто питає, чи мені не соромно за те, що хотіла зайти через задні двері в маршрутку. Ні, не соромно, бо я була з малою дитиною і хотіла сісти, а переді мною біля передніх дверей зібралося до 20 чоловік. Якби я чекала, поки вони зайдуть, то стояла б з дитиною на руках... І ніхто б не поступився місцем...

    Anonymous reply Anonymous

    руся дитина незатичка шо ти нею тикаеш вже ті часи пройшли нетреба шофера винити і виправдовуватися ти маеш совісті на 1.50 в мене теж 2 дітей мені було соромно таку чуж писати це не шофер виноватий а твоя скупість ти дитину під колеса за 1.50 пхаеш про шо з тобою говорити мені тебе шкода такі часи......

    Anonymous reply Anonymous

    "чуж" - це що? може, "чушь", але то вже інша мова))) бідні ваші діти, ото вже навчите!

    Anonymous reply Anonymous

    для имя не указано 03/04/2010 21:55 Де це зазначено, що вхід у маршрутку лише через задні двері? Це примха водіїв, бо бояться втратити "своє чесно зароблене". От через таких вихованих, як Ви, жінки з дітьми, вагітні, інваліди, люди похилого віку змушені терпіти всі "принади" маршрутного сервісу. Тому і платити 2 грн. немає за що. Нехай це і першоквітневий жарт, але, як кажуть, немає диму без вогню. Люди вже стомилися від постійних "сюрпризів долі", тобто влади, яка задурно їздить на державному транспорті, користується всілякими пільгами та дбає лише про одне: як обдерти народ.
  • Anonymous

    якщо так то треба переходити на тролейбуси ....це по перше для екології міста краще....два дешевше іздити на електроенергії ..і три небудуть забруднювати місто своіми дизелями.....так що якщо власникам невигідно то нехай дадуть місце тролейбусам

    Anonymous reply Anonymous

    так звісно вдень можна, а як ввечері коли вони ходять тільки до 20.30, залишаються тільки маршрутки і таксі. Пішки страшно ходити ввечері по наших вулицях.

    Anonymous reply Anonymous

    В наші тролейбуси без протигазу зайти неможливо. Чим там так тхне? Наприклад в Рівне оплачують за перевезення в маршрутках після виходу. Якби у нас так навчилися: не сподобалося - можна і не платити. І якби ще за "стоячі місця" половина тарифу...

    Anonymous reply Anonymous

    А ТИ ЗА 1 ГРИВНЮ І ЗА 1.5 ЯКИЙ СЕРВІС ХОТІВ????
  • Anonymous

    У Тернополі є новітній спосіб схуднути!!! Він має назву "Тернопільська маршрутка"! На вас чекає: - Масаж (талановиті сусіди по салону зроблять вам масаж будь-якої частини тіла). Можливий точковий масаж(ліктями в живіт тощо). Також масаж "булками об булки", який є новітнім у світовій практиці. - Йога - у перповненій "маршруці" вас просто змусять стояти на носочках, на одній нозі або в якомусь неприродному для вас положенні. - Важка атлетика! При рушанні, або гальмуванні на вас обов'язково ляже пів маршрутки, що буде сприяти розвитку вашої м'язової системи. Наші ціни вас приємно здивують! Лише 1,50 за сеанс) Приємного проїзду А ще є таке "Тернопільське чудо": Це коли ти їдеш маршруткою з Дружби в "Подоляни", а твій телефон і гаманець виходять ще на Ж/Д вокзалі!
  • Anonymous

    http://xmages.net/show.php/1244266_ygodatrans1a.jpg.html а как на счет этого? не нада ляля
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up