Партнер рубрики Події

Прогулянка Тернопільським ставом подорожчає на 4 грн

Прогулянка Тернопільським ставом подорожчає на 4 грн
Вартість прогулянкових поїздок теплоходом „Герой Танцоров” піднімають із 6 до 10 грн.

Таке різке підвищення ціни у мерії пояснюють рядом фінансових причин.
 - За останніх два роки різко збільшилися витрати по всіх статтях – говорить начальник управління транспорту та зв’язку мерії Степан Фронц. - А ми зараз і так у важкому фінансовому становищі перебуваємо. Виділяти додаткові кошти з бюджету на перекриття недостачі за перевезення теплоходом немає як. Тому є пропозиція підняти тариф із 6 до 10 грн. Наші спеціалісти підрахували, що саме такий тариф дозволить забезпечити курсування теплохода нашим озером.
Пан Фронц нагадав, що два роки тому „Героя Танцорова” кардинально відремонтували. Тоді на ремонт витратили більше 100 тис. грн. Вкладені в нього гроші фактично виплатилися. Але коштів на обслуговування теплохода зараз не вистачить.
- Зрідка теплохід замовляють для святкувань урочистих подій, екскурсій чи корпоративних свят. Але нечасто, - говорить чиновник.
Загалом завантаженість теплохода – повна. Минулого року за сезон, як каже Степан Фронц, перевезли на теплоході 32 тисячі осіб. Для дітей дошкільного віку були пільги на проїзд.
- Можливо, варто передбачити пільгові тарифи на проїзд теплоходом для учнів і студентів, - говорить молодіжний мер Назар Зелінка. - Бо для них 10 грн - це трохи забагато.
Для проїзду за регулярними перевезеннями – на електротранспорті, автотранспорті - уряд передбачив знижки для студентів, підсумував пан Фронц. Але перевезення на теплоході – нерегулярні. Це тариф відпочинковий.
Наразі прийняття тарифів відклали до понеділка, аби вирахувати, яким саме має бути пільговий тариф.
- Необхідність прийняття нового тарифу ми (члени виконавчого комітету міськради - прим. ред.) усвідомлюємо. Але, враховуючи пропозиції молоді, відкладаємо розгляд питання на три дні, - каже заступник мера Олена Лакома.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Там ихтось писав... кароч, тривалість круїзу не 5 хвилин, а пів години (іноді може й більше бути). Гроші не тільки на фарбу, не забувайте, що він не на вітрі ходить. За дизпаливо хто буде платити? P.S. Теплоходи не їздять, вони ходять!
  • Anonymous

    вартість проїзду на "паровозику" - тракторці 15 грн з дорослого і 10 грн з дитини. і катаються кілька хвилин. а це ж катер. їде не 5 хвилин. а утримувати його все дорожче.......... дорого звичайно, але розумію

    Anonymous reply Anonymous

    Фронц ....а в нас шо зарплата збільшилась в половину...........

    Anonymous reply Anonymous

    катання на катері не є необхідною процедурою :-) а от подорожчання молочних продуктів, м'яса чомусь сприйнялось нормально:-)

    Anonymous reply Anonymous

    за зароблені гроші влітку можна було б вже новий катер придбати

    Anonymous reply Anonymous

    Мда .. щось не пре мене той катєр!

    Anonymous reply Anonymous

    бля скіки можна з людей гроші тянути щоб заставного катер переїхав!!
  • Anonymous

    нехай менше крадуть касири, а то 60 % собі ,40% в бюджет міста
  • Anonymous

    Наш Заставний тільки ціни підвищує!

    Anonymous reply Anonymous

    То нетребабуло за нього голосувати. Бо в нас спочатку роблят,а потім думають.

    Anonymous reply Anonymous

    Інтересно на що імено сто штук потратили....на фарбу......

    Anonymous reply Anonymous

    Вічно їм грошей мало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up