Партнер рубрики Події

Нові автобуси та тролейбус – у Тернополі (БІЛЬШЕ ФОТО)

Нові автобуси та тролейбус – у Тернополі (БІЛЬШЕ ФОТО)
Нові автобуси та тролейбус показали тернополянам на Театральному майдані. Охочі могли не тільки оглянути новинки, але навіть проїхати ними вулицями міста.

 
Удосконалені моделі автобусів, зокрема, для міського та міжміського перевезення, мають чимало переваг для перевезень у місті. Нові автобуси можуть перевозити більшу кількість пасажирів, ніж “старі”, а новому тролейбусу потрібно менше електроенергії.

Окрім того нові моделі передбачають перевезення інвалідів — мають відкидні пандуси.


- Ці моделі — лише незначана частина нашої продукції, - каже віце-президент корпорації “Богдан” Володимир Гунчик. - А організовуючи виставку та відбираючи моделі, ми керувалися тим, що сьогодні необхідно місту.
Тернопільська влада працює над оновленням складу громадського транспорту на тернопільських вулицях.
- Сьогодні у місті є 55 тролейбуси, - каже мер Роман Заставний. - Однак технічний стан їх бажає кращого. Тож для покращення ситуації на дорогах нам треба мінімально — 20 нових тролейбусів, а собівартість одного — 1 млн 400 — 1 млн 500 тис. грн. Та самостійно вирішити проблему з оновленням транспорту ми поки-що не можемо — не вистачає коштів. Сподіваємося на допомогу держави, яка, до речі, має борги перед міськелектротрансом.

Відео дня

Допоки керіництво міста та організатори виставки обговорювали деталі можливих угод, на “театралці” нові автобуси та тролейбуси розглядали тернополяни.
- Випадково проходила повз майдан, дивлюся, такі гарні автобуси стоять, - розповідає тернополянка Оксана. - Відразу зрозуміла, що тут щось відбувається. Адже не може ж такий транспорт майданом їздити. Цікаво, коли у нас такі будуть.


Цифра
Транспорт у цифрах
Мерія хоче оновити авто та тролейбусний парк Тернополя
1 млн 400 тис. — вартість тролейбуса
600 тис. грн вартує новий автобус;
55 тролейбусів є у Тернополі;
20 нових тролейбусів потребує місто
За інф. міського управління транспорту та зв’язку

Світлана ГРИВАС,
0-96-709-74-60,
[email protected]

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Устанавливаем на автобусы ВАЗ, Богдан, I-Van подъемники для перевозки лиц с ограниченными физическими возможностями с оформлением всех необходимых документов. Помогаем в оформлении свидетельства соответствия автобуса параметрам комфортности (для междугородных перевозок) по параметрам комфортности "звездочки". [email protected]
  • Anonymous

    Тернополянам показали нову техніку! Мовляв, - подивіться на чому ви могли б їздити!
  • Anonymous

    Тернопільська влада працює над оновленням складу ... :-)
  • Anonymous

    Дрочаться з народом! Дурдом!

    Anonymous reply Anonymous

    Це не просто дрочиться. а замилює очі, тому , що директором поставив Ромцьо телепня, який зменшив рухомий парк троліків вдвічі. Один план виконав по збору метвлобрухту. Новий начальник КРУ Іван Панцьо повинен пройдисвітів вивести на чисту воду. Згадає мабуть як 8 млн закатали в асфальт під Петриками цієї осені, а дороги так і нема.

    Anonymous reply Anonymous

    аматорський п... не підкріплений фактами. початок 2007 - десь 57 ходових зараз - 45-50 при відсутності нормального фінансування це доволі непогано, боргів з зарплат майже нема НЯЗ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up