У Тернополі планують підняти ціни за проїзд містом

У Тернополі планують підняти ціни за проїзд містом
До 1,75 грн планують підняти у Тернополі тарифи на проїзд у маршрутних автобусах. Також до 1,25 грн можуть підняти ціну за перевезення пасажира в електротранспорті. Коли ці зміни відбудуться, посадовці наразі не кажуть.


Свої розрахунки нам вже представили КП “Тернопільміськелектротранс” і деякі перевізники, - каже в.о. начальника управління транспорту і зв'язку міськради Степан Фронц. - Зараз ми вивчаємо ці розрахунки і будемо радитися, як нам далі працювати.
Що стосується автотранспорту — основний показник затрат — це дизпальне, продовжує пан Фронц. Ціни на нього зростають, відповідно це не може не вплинути на вартість перевезень пасажирів.
Ми бачимо, як зараз виросла ціна на літр дизпалива, - каже він. – Відповідно, 35-40% затрат на перевезення пасажирів – пальне. Зараз уряд старається підняти заробітню плату, і це добре. Але вона йде в затрати перевізнику. Відповідно собівартість перевезення також зростає. Я не кажу вже про запчастини, вузли та агрегати. Усі стараються купувати надійні, оригінальні запчастини. А їх до “Богданів” та “Еталонів” випускають переважно за кордоном. А там потрібно купувати все за валюту.
Зараз у міськраді опрацьовують розрахунки, які вже поступили від перевізників.
Поки що ми не розглядали їх на виконкомі, - каже Степан Фронц. – Але, думаю, найближчим часом ми дамо інформацію, що будемо робити з тарифами. У сусідніх містах вже давно збільшили ціни за проїзд. Нині і в Івано-Франківську, і в Луцьку існує тариф 2 грн. Ми і не мріємо про такий тариф, нам би хоч 1,75 грн. Однак це питання ще на стадії вивчення. Тому висновки робити ще трохи зарано.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Anonymous

    А чому б не впровадити оплату за відстань? Чому від "танка" до Вул. М.Кривоноса (1 зупинка) коштує стільки як з Київської на Карпенка ? Нехай буде так: між мікрорайонами - 2 грн., з мікрорайону до центра -1,5 грн. а в межах мікрорайону 1грн.. одна зупинка -50 коп. Тоді хоча б було справедливо. А за одну зупинку і пенсіонер заплатить 50 копійок.

    Anonymous reply Anonymous

    а хто це буде вираховувати, ці мікрорайони, чи межі мікрорайону? Ви уявіть купа людей і водій рахує скільки з кого взяти. А в межах однієї зупинки можна пройтися або проїхати на тролейбусі.

    Anonymous reply Anonymous

    я як сідаю в переповнену маршутку, то не передаю грошей за проїзд. хай докаже хтось, що не заплатила. ось коли введуть контролерів на маршутках, талони дійсно будуть обліковуватись, і я буду знати з того на бюджет будуть йти реальні гроші, і не якийсь там обв"язковий мінімальний податок, тоді буду справно платити за проїзд.

    Anonymous reply Anonymous

    як ти не хлочеш їхати в переповненому транспорті, то якого милого ти сідаєш, а як вже сіла то чого не оплачуєш , чим ти краща ? просто не поважаєш інших людей та ще цим хизуєшся - сором!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    тьоцю тиби непозорилась за 1 50 ти совисти маеш на 1.50 от ти и е перша худоба яка лизе в маршрутку таких як ти треба вишати вона ше тишиться чим ти тишишся бидося

    Anonymous reply Anonymous

    ГЕЙ, ОЙ, АЙ, хотіли до европи, маєте тарифи, але то ще й мало. я за 20гр.а хто проти-на роверах їхати треба.
  • Anonymous

    А якщо ціни на дизпаливо впадуть, то будемо їздити за 1,25 грн?

    Anonymous reply Anonymous

    ГЕЙ, ОЙ, АЙ, хотіли до европи, маєте тарифи, але то ще й мало. я за 20гр.а хто проти-на роверах їхати треба.

    Anonymous reply Anonymous

    Власне, я маю власне авто так що мені твої дебільні коменти до ср...
  • Anonymous

    Ну що накаркали від 1 квітня, панове журналісти ? =)
  • Anonymous

    чому ми маємо рівнятися до Луцька, Івано-франківська, Львова та інших міст??? У нас не таке велике місто, і відстані смішні. Той маршрут окупається їм сповна. Я не вірю, що вони працюють у збитку.

    Anonymous reply Anonymous

    вот-вот!..харош...я так само думаю..якби їм не було вигдіно їздити,то би не їздили...а якщо середня сума збору(середня!!!)..становить нехай 250 грн\день.....30 днів\7500 грн...переважно перевізники мають по 3-4 машини...7500 * 4= 30 000 грн\місяць....нехай навіть і пловина прибутку йде на витрати(кредит,СТО,і так-далі..)...15 000 в місяць думаю не так і погано.....

    Anonymous reply Anonymous

    Деякі водії-курящі нахаби!!!!! В салоні права і обов’язки водія та пасажира висять.і там чітко сказано-курити,пити,їсти водію заборонено!!!

    Anonymous reply Anonymous

    а дихати можна чи треба пасажира питати значить треба щоб вас мерлец возив

    Anonymous reply Anonymous

    та шо тут того Тернополя їздити?! дійсно, треба переходити на ровер! )))) я погоджусь на 1,75 за проїзд тільки за однієї умови - ніяких пільговиків!!!!! а то возяться, зранку поперед тебе в маршрутку пруться з тими торбами, бо на залізничний на дачу, а на тролік і пішечки пройтися? треба їм видати певну кількість талонів на проїзд, використали ліміт - далі за гроші або ножками! ну і як вже піднімають ціну на проїзд, то дійсно піднімайте і сервіс - ручки обірвані, за ЩО триматись? смалять тими папіросами. задихнутись можна ,і п'яних в салон не пускати, щоб не нюхати їхнього перегару!!!!! і Збаразьку відремонтуйте, то й не треба буде їздити закордон купувати за валюту запчастини до Богданів!

    Anonymous reply Anonymous

    А як ти Олька будеш стара, а ше, не дай Боже, ногу собі вломиш, а талончики закінчаться...

    Anonymous reply Anonymous

    аможна зробити простіше - скоротити кількість маршруток на 20 відсотків і тоді щей знизити вартість проїзду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up