"Тернопіль" громить "Звягель-750"

"Тернопіль" громить "Звягель-750"
Перемогою ФК "Тернопіль" із рахунком 4:1 завершився домашній поєдинок нашої команди проти "Звягеля-750" із Новоград-Волинського Житомирської області. Поєдинок проходив у рамках 3-го туру чемпіонату України серед аматорських команд минулої середи, 26 травня. Голи у складі "жовто-зелених" забивали Ігор Мединський, Василь Чорний та двічі – Ростислав Ціх.

Протистояння зі "Звягелем" перед матчем видавалося найважчим для наших хлопців у поточному сезоні. Судити про це можна було за результатами, які продемонстрували суперники.
У першому турі Новоград-Волинський колектив не залишив каменя на камені від оржівського ОДЕКу - 5:0. У поєдинку другого туру "Звягель" познущався вже над "Верестом-ІНАПІК", розгромивши колектив із Дунаївців із тим же рахунком 5:0.

У свою чергу нагадаємо, що тернополяни у минулому турі, провівши складний поєдинок у Оржеві, зіграли внічию із ОДЕКом (0:0).

Спершу обмінялися голами

Відео дня
У звітному поєдинку зійшлися суперники, які у цих змаганнях ще не знали гіркоти поразки. Більше того, які за два зіграних поєдинки зуміли зберегти свої ворота на замку. Проте цього разу близько 500 глядачів, які прийшли на поєдинок аматорських команд, побачили відразу три перерваних серії. Із вищезгаданих не перервалася лише безпрограшна серія господарів.

Головний тренер ФК "Тернопіль" Василь Івегеш у поточному поєдинку нарешті зміг розраховувати на Василя Чорного, який кілька попередніх матчів пропустив у зв’язку з ушкодженням. Таким чином Чорний зайняв звичне для себе місце в атакуючій ланці команди. Стартовий склад команди на цей поєдинок представляв найповнішу бойову одиницю, що є у наявності тренерів.

Сам поєдинок розпочався кількома небезпечними атаками з боку тернополян. Вже на 7-й хвилині чудовий шанс відкривати рахунок мав Василь Чорний, який виходив віч-на-віч із голкіпером гостей Максимом Дубровим, однак не влучив у рамку воріт.
Проте вже через п’ять хвилин господарі забили. За порушення правил проти Василя Чорного арбітр зустрічі Ростислав Якимик призначив пенальті у ворота гостей. "Вирок" чітко виконав Ростислав Ціх, який ударом у верхній кут воріт змусив капітулювати Дуброва.

Проте після забитого м’яча ініціатива поступово перейшла до рук команди гостей. Гравці "Звягеля" добре контролювали м’яч поблизу штрафної "Тернополя". Однак загроза воротам Михайла Чорного виникала лише після виконання стандартних положень. На 20-й хвилині зі стандарту небезпечно пробивав Юрій Перин, проте голкіпер зіграв надійно.

Відновили статус-кво гості на 25-й хвилині. Після передачі з лівого флангу атаки не зовсім впевнено зіграв Чорний, який вибив м’яч точно на ногу капітану гостей Дмитру Горбаченку. Останній пробивав вже у порожні ворота – 1:1.

Бенефіс Мединського

Однак пропущений гол "завів" тернополян. Ініціатива знову повернулася до них і вже наступна загроза воротам "Звягеля" переросла у взяття воріт. Ігор Мединский отримав м’яч фактично на лінії штрафного майданчика і завдав точного удару низом у правий від голкіпера кут воріт. Стрибок Дуброва був безрезультатним – 2:1.

А вже через 5 хвилин Мединський фактично "зробив" третій гол. Підхопивши м’яч у центрі поля, Ігор прорвався до воріт гостей. Відтіснивши захисників, немов на блюдечку віддав передачу Василю Чорному. Удар з носка 10 номера тернополян для голкіпера гостей виявився несподіваним і результативним – 3:1.

Ще до перерви господарі могли зняти всі питання стосовно переможця. Після обрізки захисту гостей віч-на-віч з голкіпером "Звягеля" виривався Богдан Семенець. Проте переграти Дуброва не зумів.

Спокійне закінчення поєдинку

Відразу після перерви "жовто-блакитні" втратили ще одну чудову нагоду провести четвертий м’яч. Герой першої половини гри Ігор Мединський виходив на побачення з Дубровим, проте і в цьому випадку голкіпер гостей виграв дуель у нашого нападника. Проте цим він тільки змістив термін четвертого м’яча в свої ворота на кілька хвилин. Вже на 51-й хвилині після контратаки тернополян захисник господарів знову у межах власного штрафного майданчика порушив правила на Василю Чорному. Пенальті реалізував Ростислав Ціх, розвівши голкіпера і м’яч у різні кути.

Власне, після цього забитого голу тернополяни заспокоїлися. Гості продовжували йти вперед за інерцією, проте вже було зрозуміло, що цей матч їм врятувати не вдасться. Найбільше реальну нагоду змінити рахунок вони втратили вже під завісу поєдинку. Після порушення правил на підступах до штрафної арбітр призначив штрафний удар фактично за 2-3 метри від лінії карного майданчика. Однак удар Юрія Перина заблокувала стіна.

Фінальний свисток арбітра зафіксував впевнену перемогу "Тернополя" з рахунком 4:1. Перемогу, після якої у тренерського штабу команди навряд чи можуть виникати запитання до своїх гравців. Особливо запам’яталася гра Ігоря Мединського – 2 і 3 голи забиті несуть левову частину його заслуги.
Прекрасно після травми вписався у гру Василь Чорний, дії якого не раз несли загрозу воротам "Звягеля". Традиційно не виникало питань до захисної ланки господарів. "Звягель" цього разу не зумів нічого протиставити своїм суперникам.

 СТАТИСТИКА МАТЧУ

ФК "Тернопіль" – "Звягель-750" 4:1

Голи: Ціх 13 (пен.), 51 (пен.), Мединський 35, Чорний 41, Горбаченко 25

"Тернопіль": Чорний (Мельник, 90), Дубчак, Атласюк, Клекот, Пастернак (Куріцький, 71), Кондзьолка, Сень (Полянчук, 69), Семенець (Фік, 87), Чорний (Садковський, 80), Ціх (Городовий, 83), Мединський (Остафійчук, 77)

"Звягель-750": Дубров, Ковальов, Галюк (Ковальчук, 83), Перин, Лободин, Горбаченко, Носарєв, Осарчук (Майдачевський, 81), Сизоненко (Джус, 86), Витошинський, Весельський
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Був на матчі Тернопіль зіграв просто супер думаю що майбутнє Тернопільського футболу за цими хлопцями. Вітаю ФК Тернопіль
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up