Лікування у проктолога за світовими стандартами вже в Тернополі – геморой без болю, без операції,без втрати працездатності (новини компаній)

Лікування у проктолога за світовими стандартами вже в Тернополі – геморой без болю, без операції,без втрати працездатності (новини компаній)
У Тернополі діє Проктологічна амбулаторія, де застосовують унікальні методи боротьби з поширеним захворюванням.

Існують хвороби, говорити про які вважається поганим тоном. Зазвичай про них не тільки говорити соромляться, а й звертатися за допомогою до лікаря. Так і мучаться люди роками, відчуваючи біль і дискомфорт, але наважитися на візит до проктолога не можуть. До того ж існує усталена думка, що єдиний спосіб позбутися геморою — хірургічне втручання.

Проте це не зовсім так. Завдяки новітнім методам діагностики і лікування позбутися геморою та інших проктологічних недуг тепер можна в амбулаторних умовах, без болю, операції та втрати працездатності. Детальніше — в розмові з головним лікарем нещодавно відкритої у Тернополі Проктологічної амбулаторії Михайлом ЧОРНЕНЬКИМ та лікарем-хірургом-проктологом Юрієм ВЕСЕЛОВСЬКИМ.

— Наскільки актуальною проблемою нині є геморой?

Відео дня

Михайло ЧОРНЕНЬКИЙ:

— За офіційною статистикою Міністерства охорони здоров’я України, до 10—15 % дорослого населення страждають від геморою. Це захворювання є причиною приблизно 40 % усіх звернень до проктологів. Цікаво, що хоч частіше на геморой хворіють чоловіки, проте за медичною допомогою частіше звертаються жінки. Мабуть, тому, що уважніше ставляться до свого здоров’я. Геморой вважають професійною хворобою тих, у кого сидяча або стояча робота, малорухливий спосіб життя. Розвитку геморою сприяють часті запори, а також стани, при яких відбувається підвищення внутрішньочеревного тиску, зокрема, надмірна фізична праця, вагітність та пологи.

— Чи може людина хворіти на геморой і не знати про це?

Юрій ВЕСЕЛОВСЬКИЙ:

— Ні. На початкових стадіях геморой дає про себе знати відчуттям дискомфорту, тяжкості, стороннього тіла в ділянці заднього проходу, свербінням і печінням, може бути кров на туалетному папері. В подальшому він може проявлятися гемороїдальною кровотечею, сильним болем - при тромбозі гемороїдальних вузлів, випадінням вузлів. Симптоми посилюються під час загострень хвороби, які провокуються погрішностями харчування, прийомом алкоголю, надмірними фізичними навантаженнями тощо.

Михайло ЧОРНЕНЬКИЙ:

— Геморой проблема не лише медична, а й соціальна: значно погіршує якість життя, знижує працездатність. Хоча це захворювання може бути небезпечним ускладненнями у вигляді тромбозів, кровотеч, защемленням гемороїдальних вузлів, постгеморагічної анемії.

— Тож виникає питання: як позбутися геморою? Припускаю, що найчастіше люди вдаються до народних методів.

Юрій ВЕСЕЛОВСЬКИЙ:

— Так, дійсно. Методів лікування геморою є дуже багато, серед них і народні методи, і медикаментозні – свічки, мазі, ванночки. Але всі ці консервативні заходи лише знімають загострення недуги, полегшують вираженість симптомів. В той же час збільшені гемороїдальні вузли залишаються і хвороба прогресує.

— То що, єдиний вихід — операція, наркоз, втрата працездатності?

Михайло ЧОРНЕНЬКИЙ:

— Зовсім ні. Хірургічне втручання необхідне тільки при 4-ій стадії хвороби, коли вузли значно збільшені та випадають. Існує чимало інших малоінвазивних методів боротьби з гемороєм. Наприклад, фотокоагуляція, лазерна коагуляція, кріотерапія, склеротерапія. Ці методи ефективні на початкових стадіях, проте дають часті рецидиви геморою. Геморой початкових стадій ми лікуємо за допомогою фотокоагулятора.

Крім того, існує метод, який в Тернопільській області застосовується тільки в нашій проктологічній амбулаторії — лігування латексними кільцями. Суть методу полягає в тому, що за допомогою вакуумного лігатора на гемороїдальний вузол одягається латексне кільце. Через 3—7 днів вузол відмирає і виходить зі стільцем непомітно для пацієнта. Як правило, необхідно провести три процедури, тривалість кожної з них не перевищує 20 хвилин. При цьому працездатність не порушується і пацієнт дотримується звичайного режиму життя. Саме цей метод є найбільш ефективним і застосовується у більшості пацієнтів з гемороєм.

Юрій ВЕСЕЛОВСЬКИЙ:

— Наша амбулаторія також оснащена апаратурою, яка дозволяє безоперційним шляхом, без наркозу видаляти анальні тріщини, анальні поліпи, зовнішні гемороїдальні вузли.

Окрім того, пропонуємо повну проктологічну діагностику з використанням одноразового стерильного інструментарію. Проводимо аноскопію — огляд примої кишки до 10 см на предмет геморою, можливих поліпів, і сигмоскопію — оглядаємо ту ділянку кишки, де найчастіше локалізуються ракові захворювання.

Михайло ЧОРНЕНЬКИЙ:

— І ще кілька важливих моментів. Ми гарантуємо пацієнтам повну конфіденційність, у нас немає черг. Запис на прийом проводимо телефоном, призначаючи точний час. А ще в нашій амбулаторії до мінімуму зведені незручності при діагностиці. У нас оглядове крісло максимально зручне для пацієнта, одноразові оглядові шорти, перед ендоскопічними процедурами вводяться знеболювальні гелі. Тобто всіма доступними методами ми забезпечуємо пацієнтам комфорт і гарантуємо високоякісне лікування.

Тож не варто мучитися і регулярно, протягом багатьох років, витрачати чималі кошти на пігулки, мазі та свічки, «виношуючи» гемороїдальні вузли до такого стану, що позбутися їх можна лише за допомогою операції. Вчасно зверніться до проктологічної амбулаторії. Наші фахівці підберуть для вас оптимальний метод лікування.

Наша адреса: м. Тернопіль, вул. Лучаківського, 12А/28. Запис на прийом і довідки за тел. +38(097)0352-103, www.proctolikar.com

Ліцензія МОЗ України № 459876 від 17.04.2014 року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (46)
  • Чорненький Михайло

    Прошу всі зауваження та пропозиції щодо роботи Проктологічної амбулаторії чи її персоналу висловлювати мені особисто, телефонуйте 097-97-97-002.



    З повагою,

    головний лікар

    Михайло Чорненький
  • Микола

    Добрий день!Я теж лікувався у Юрія Тарасовича і він мені дуже допоміг!Про приватну Лабораторію я почув випадково і теж думав що то розвод,але коли добре притиснуло то все ж таки наважився піти на обстеження.Я дуже задоволений що все ж таки наважився піти.Завдяки Юрію Тарасовичу я тепер можу жити без думки,що мене болить болить геморой,в кого він є ви мене розумієте яке це відчуття.Якщо комусь цікаво дитально ось мій тел 0979538889
  • Загребельний Павло

    Мені також приемно було пролікуватись саме в них.коли я іздив в тернопіль на лікування то вони вспіли відкритись в місті РІВНОМУ а тепер мені не прийшлось нікуди іздити а лікуватись саме в рідному місті.якщо комусь цікаво це підскажу розкажу(0989662258)
  • vita

    Підтримую останні коментарі! Нещодавно туди ходила моя знайома, просто з ходу сказали 250 грн а за призначення лікування ще плюс 600. Притому що по телефоні розказували зовсім інше. Так знайома заплатила 850 грн за звичайну консультацію (огляду проф обладнанням не було) та за рецепт з переліком ліків роздрукованими на флаєрі, так розумію він один на всі випадки, бо там їх лежала ціла стопка. Ніякого персонального підходу до проблеми не було... Там працюють шахраї, які видають себе за професіоналів..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up