Скандальну забудову біля парку Нацвідродження призупинили

Скандальну забудову біля парку Нацвідродження призупинили
“Екологічний готель” із комплексом відпочину, який планували звести на вулиці 15 квітня поруч парку Нацвідродження, наразі будувати не будуть. А ділянку, яку днями розчистили для цієї мети — повернуть у попередній стан.

В цьому запевнив міський голова Тернополя Сергій Надал 30 квітня на брифінгу.

- Територія, де планувалася забудова - це великий заасфальтований майданчик, до якого є окремий заїзд. Також там немає жодного зеленого насадження, - почав пояснювати мер. - Ця ділянка уже близько 20 років взагалі не використовується... Тому протягом декількох років архітектори працювали над проектом будівництва на цьому місці екологічного готелю з комплексом відпочинку та дитячим майданчиком.

До речі, ще вчора, 29 квітня, на сайті міської ради опублікували інформацію про новомодний готель, який буде на тій ділянці, що 140 людей будуть мати роботу і взагалі що то місце – не парк. Якраз вчора вранці місцеві жителі забили на сполох: вранці побачили там бульдозери і не дали техніці копати землю. На місці події був і наш журналіст.

Відео дня
> Попри те, мер каже, що наразі там нічого будувати не будуть. Для цього, мовляв, у міськраді вжили усіх необхідних заходів.

- Хоча це створює певні труднощі, - вважає Сергій Надал. - Але, думаю, ми знайдемо юридичний шлях, як з цієї ситуації вийти. Потрібно розуміти, що ті рішення, які приймалися раніше щодо забудови — зараз, напевне, потрібно ще раз переглядати.
Мер додає, що до попередніх пропозицій стосовно забудови готелю поруч парку Нацвідродження "не було жодних зауважень ані від громадськості, ані від представників містобудування”.
- Я вважаю, що питання щодо цієї будови обов'язково повинні пройти громадські слухання, а після того вже прийматимемо рішення щодо долі того об'єкту, - наголосив мер.
Утім, коли відбудуться громадські слухання — пан Надал не уточнив.
- Наразі ми дали доручення комунальному підприємству міськради завершити роботи на згаданій ділянці. Якщо там вже копали — вирівняти територію, - додав Сергій Надал.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    ага, всі працівники парків (сторожі, прибиральники і т.д.) члени Свободи, які ніколи з рук не випускають смолоскипи ))))) Ту ти стрельнув Рома
  • Anonymous

    У наступній статті, Тарасе, ви Максим. А потім - Деніс. А потім - "водій таксі" ))) А скільки вам платить мер за "глас вдоволеного народу"?
  • Anonymous

    дибільні жарти. так сцібався петросян в кінці 90-х. Надал поступив принципово - от головне. і дослухався до думки громади!
  • Anonymous

    Гадал бреше. бо цей майданчик має офіційне цільове призначення - це парковий спортивний майданчик для запуску кордових моделей - авіаційних і автомобільних. тому він має круглий вигляд і обнесений загорожою для безпеки глядачів. а на спортивні споруди заборонено міняти цільове призначення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up