На Марш гідності у Київ приїхали люди зі всієї України. Були там і тернополяни


На Марш гідності у Київ приїхали люди зі всієї України. Були там і тернополяни
Кілька тисяч людей 21 листопада пройшло Маршем гідності, присвяченому Євромайдану, від Михайлівської площі і до Європейської площі з вигуками "Слава Україні!". Так у Києві відзначали першу річницю Майдану або Революції Гідності.

- Організували цей Марш самооборонівці, вони ж формували сотні для Маршу, - розповідає тернополянка Діана Малолєткіна. - Усього було 42 сотні. Ми вирушили з Михайлівської площі до пам’ятника Тарасу Шевченку, потім через Майдан на Інститутську, Грушевського та на Європейську площу. 

На вул. Інститутській та Грушевського, де під час Майдану загинуло найбільше людей, священники читали молитви. Як розповіла Діана, оскільки дуже багато прапорів згоріло та було знищено під час Євромайдану, то сьогодні освятили нові прапори. 

- На Майдані ми свічками викладали герб України, - каже дівчина. - Дуже багато людей прийшло з свічками, квітами та колосками. Оскільки сьогодні ще й вшановували жертв голодомору. 

Відео дня

Як розповіла Діана, попри те, що майже весь рух у місті був перекритим, негативу у людей не було.

- Тут зустрілось дуже багато людей, які місяцями не бачились, - додає вона. - Хтось не бачився після Майдану, хтось приїхав з АТО... Були і сльози, і радість, і спогади... З нами в автобусі їхав чоловік поранений на Майдані, який зараз на милицях. Загалом на Марш приїхало багато героїв Майдану, які тепер уже є героями АТО.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up