Після Майдану всі ми змінились внутрішньо, кажуть студенти

Після Майдану всі ми змінились внутрішньо, кажуть студенти
Річницю початку Майдану відзначили в Тернополі студенти сьогодні, 21 листопада. На віче до пам’ятника Івану Франку прийшли сотні студентів зі всіх вузів.

Спочатку студенти зібрались поблизу своїх університетів, а потім організованими групами, вигукуючи "Слава Україні! Героям Слава!", "Україна - понад усе!", "Хто не скаче, той москаль" та інші, прибули до пам’ятника. Над площею замайоріло близько 20 прапорів України та ЄС і майже кожен учасник мав при собі національну символіку. Барабани, гасла, що вигукували студенти та стяги над головами  – усе це надавало дійству атмосферу тих часів, коли на київському майдані та у містах збирались перші мітингувальники.

Previous Next

А потім учасники віче згадували, як їх змінив Майдан.
- Особисто для мене Майдан приніс багато нових змін, - розповідає студент Технічного коледжу Василь Драпак - Набагато актуальнішим для мене стало питання патріотизму, я почав більше цікавитись політикою та подіями в Україні. Також побачив справжню єдність народу, оскільки раніше я вважав, що думки людей більш розрізнені. Побачив наскільки люди готові допомагати одне одному.
Однак найголовніше, що зробив Майдан – це показав світові те, що Україна є справді єдиною та незалежною і не варто її плутати з радянським союзом чи Росією, продовжує Василь.

- Багато скептиків будуть казати, що насправді Майдан не досяг своїх цілий, що влада, не змінилась, що далі є багато несправедливості, – говорить тодішній координатор молодіжного Євромайдану Любомир Шимків - Однак найголовнішим досягненням Майдану є те, що ми змінились внутрішньо. І найголовніше завдання студентства зараз - закріпити ці зміни як у себе, так і в оточуючих. Студенти показали, що вони - драйвові, що вони вміють швидко приймати рішення і що це справді нове покоління, яке вміє знайти між собою спільну мову. Адже незалежно від того, які в когось були погляди чи лідерські амбіції, ми завжди на відміну від політиків могли дійти до консенсусу. Ми побачили, що можемо ставити перед собою цілі,
В нас зараз, за словами студентів, настав період не революції, а еволюції. Адже все, що ми могли зробити революційним шляхом – ми зробили. Тепер настав час еволюції – величезної роботи над собою, процесу освічення та становлення професіоналом у своїй справі. 

Павло ЛОТОЦЬКИЙ 093-252-88-83

Відео дня
Коментарі (2)
  • Анонім

    Старші люди, обдурені Ющенком з його памаранчевою революцією на минулорічних подіях були в основному більш обачними. Проте, молодь та студентство під керівництвом свого міністра освіти Табачника взялася створювати другий Майдан. Янукович на цю справу пожичив у Путіна 3 млрд. доларів. Не мало з цих коштів Табачник профінансував університетам та іншим освітнім установам.  Це фінансування окупилося Путіну сторицею. Тільки загарбаний Крим чого вартий - 28 тисяч кв. км. землі. А Східна Україна? За своє політиканство молоді запамятають на все життя. Що їхніми, молодими та немудрими головами вміло скористалися хитруни для загарбання України.

    Процесорович reply Анонім

    більше половини присутніх на майдані були старші 30 років. Вони теж під керівництвом Табачника прийшли.



    ЗІ: мінздрав попереджує: куріння шкодить вашому здоров"ю. Побережіть себе.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up