"Слідство у справі розстрілів на Майдані зайшло у глухий кут"

"Слідство у справі розстрілів на Майдані зайшло у глухий кут"
Устим як і всі молоді хлопці, каже мама, мріяв здобути освіту, отримати хорошу роботу. Але себе бачив тільки в Україні
Народжений, щоби стати воїном, - каже про 19-річного збаражанина, героя Небесної сотні Устима Голоднюка його мама, Ірина Кінах. Це, попри материнське бажання вберегти дитину та внутрішній протест, відчувалось і у поглядах сина, і у діях.


- Планів в Устима було дуже багато, - каже жінка. - Не кажу, що якихось дуже великих, він же був простим хлопцем. Навчався на третьому курсі Бережанського інституту. Як і всі молоді, хотів здобути освіту, знайти роботу в Україні –  себе він бачив тільки тут.


Та як тільки побачив заклик в Інтернеті до студентів їхати у столицю, зголосився. Їздив він, оскільки вчився у Бережанах, від тамтешнього штабу спротиву. Був і волонтером „ДемАльянсу”, був у 38-й сотні.


- Повертаючись у минуле, дивлячись на всі ці події, я дійшла одного висновку, – додає мама, намагаючись не розплакатись. - Устим був воїном. Він був народженим для того, щоби відстоювати правду, захищати когось.

Відео дня


Хто вбив її дитину 20 лютого і хто відповість за це - жінка майже не сподівається почути. На її думку, слідство у справі розстрілів на Майдані зайшло у глухий кут.

- Устимів батько - працівник міліції, у тих питаннях більш компетентний. Він подавав заяву у прокуратуру і їздив до Києва, - додає жінка. - Наскільки мені відомо, все це було тільки для галочки. Всі ті слідчі дії були непрофесійними. Слідчі проводили слідчий експеримент навіть не на тому місці, де убили Устима. І це тоді, коли є відео з місця. Дивлячись на такі деталі, можна зробити висновки: правоохоронці невідповідально  ставились до роботи. Неправильно вели протоколи.


Так, на Інститутській було багато слідів після розстрілів – від куль на стовпах, на деревах. Але дерева позрізали, сліди на стовпах позамальовували, каже жінка. Тож де тепер і серед чого проводити слідчі дії, обурюється жінка.


У важкий для згорьованої матері час її підтримували як психологи, так і звичайні люди. Хтось запитував, чи треба побути поруч із нею, хтось – чи треба поради, допомоги.

- Тепер трохи інші проблеми – війна на Сході, - додає жінка. – Це зараз головне.

 

Коментарі (4)
  • Diana Diana

    ми багато вині і героям Небесної Сотні і їхнім родинам.
  • Анонім

    Слідство зайшло в кут, тому що хочуть розслідувти справу однобоко. А хто відповість за вбитих і покалічених працівників міліції які виконували свій обовязок? Якщо б зразу, ще у березні підійшли обєктивно до оцінки подій на Майдані, ми б не втратили Крим і не мали війни на сході. Працівники правоохоронних органів ці питання закрили б зразу. А так влада зробила  міліціонерів винними у всіх гріхах, хоча вони в основному діяли згідно наланих їм повноважень. А тепер маємо результат, що міліціонери стараються не замічати політичних акцій які ведуть до втрати цілих регіонів і війну на сході. І все через те, що нинішня влада не оцінивши  обєктивно подій, отримала пасивні, бездіяльні а часто і ворожі правоохоронні органи.
  • Анонім

    В глухий кут? Та вони з нього навіть не вилазили. Сидять там тихенько і навіть не роблять вигляду що щось роблять.
  • Валентин Гусятин

    Ну кто же будет судить Пашинского,пойманного на майдане со

    снайперской винтовкой в чемодане? Кто будет судить коменданта майдана Парубия? "Стрелочников" и то не могут найти,так что все

    это канет в лету,как и всегда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up