Свідків вбивства Героїв Небесної Сотні досі шукають

Свідків вбивства Героїв Небесної Сотні  досі шукають
Родичі Сашка Капіноса ще досі шукають свідків його вбивства. Адже, існує дві версії – поранення від вибуху гранати, і поранення у результаті вистрілу.
Своє житло, сім’я, цікава робота і квітуча Україна – це те, про що мріяли уродженці Тернопільщини, герої Небесної сотні. Своє життя вони бачили тільки у рідній країні. Але не тій, яку мали, а в іншій, кращій. Задля цього і прагнули змінити Батьківщину.


Герої ще змалечку були активними, непосидючими дітьми, які цікавились історією України, УПА, любили національну символіку, спорт. Тож батьки більшості загиблих переконані – патріотами не стають, патріотами народжуються.


Саме народжені патріотами були і їхні діти. Оплакуючи їх уже майже рік, батьки хочуть, щоб їхня смерть не була марною. Та просять у Бога, щоб молодь більше не гинула.


Втілили мрії
Першим вихідцем із Тернопільщини, який загинув на Майдані, став 29-річний Олександр Капінос із села Дунаїв Кременецького району. Хлопця знали як громадського активіста та патріота далеко за межами Тернопільщини. Чимало його ідей втілюють у життя навіть після смерті його друзі та родина. Утім, найрідніші і найближчі досі не знають, як же Сашко пішов із життя.

- Є дві версії. Одна – що він 18 лютого отримав поранення від вибуху гранати. Інша, що у нього стріляли, - каже мати Сашка, Олена Капінос. – У те, що слідство дасть якісь відповіді, не вірю. Сашко двічі казав – коли привезли у лікарню і коли тільки прийшов до тями після операції, що у нього стріляли. Хоч офіційна версія – поранення унаслідок вибуху гранати.

Відео дня


Не знають, за яких умов отримав Олександр поранення, і його друзі з «Волинської січі». За словами матері, вони були поділені на дві групи на Майдані. І та, у якій був Сашко, мала іти на відпочинок. Чому він не пішов, невідомо.


- Після розтину лікар сказав, що то могла бути і куля, - додає жінка.
Досі шукає свідків, за словами матері, і наречена Сашка. Її він зустрів на Майдані. Навесні вони збирались одружитись.


- Якби покарали хоча б головних у побитті та розстрілі, - додає жінка. – То, може б, і цього вистачило. Але і цього нема.


Після загибелі чоловіка його родину підтримували друзі, однодумці. Вони й допомогли втілити декілька його задумів  – облаштувати спортзал у Дунаєві, провести патріотичний табір тощо.


- Ми доробили спортзал, - додає мати загиблого. – Вклали кошти, якими допомогли люди. Встелити підлогу, завезли туди тренажери. А студенти з Кременецького педінституту приїхали і дуже гарно розмалювали стіни. Займаються у спортзалі діти старшого шкільного віку, студенти. Було б добре, якби сільрада взяла його на баланс. Поки діти чергуються – взяли ключ, позаймалися, прибрали і зачинили.


Також однодумці та побратими Сашка зняли про нього фільм-спогад тривалістю понад годину. У ньому спогади чергуються з відео з тих заходів, які організовував чи учасником яких Сашко був.


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up