У Варшаві провели марш у підтримку Майдану і воїнів АТО

У Варшаві провели марш у підтримку Майдану і воїнів АТО
Кількасот українців та поляків провели Марш Солідарності із Україною в неділю, 23 листопада, у середмісті Варшави. Захід присвятили до річниці Майдану.

Була серед учасників маршу і тернополянка Оксана Чуйко. Дівчина зараз проживає у Польщі, однак використовує майже кожну нагоду, аби підтримати Україну.

- Віднедавна я живу у Варшаві, але як би банально це не звучало, моє серце завжди з Україною, — розповідає тернополянка. Я пішла на це дійство, аби підтримати мою рідну державу. Тим паче, що на марші ще й збирали допомогу воїнам АТО та сім'ям постраждалих під час війни на Сході України.

За словами дівчини, до таких акцій приєднується дуже велика кількість польської молоді.

Відео дня

- Сама я прийшла із коханим та друзями, - розповідає Оксана, - але насправді у Польщі є дуже багато людей, яким небайдужа доля нашої країни. Навіть якщо вони не мають до України безпосереднього відношення.

Колона активістів пройшла центром польської столиці до посольства України, де запалили свічки під дошкою пошани загиблим під час Революції Гідності. До активістів приєдналися також представники польського Сейму.

До речі, у п'ятницю, 28 листопада,  в Варшавському українському домі відкриють виставку робіт тернопільського фотографа Віктора Гурняка, який загинув в АТО 19 жовтня.

А в середу туди приїде Руслана та сотник Майдану Володимир Парасюк. Будуть розмовляти із молоддю на тему, чи не повторить Євромайдан долі Помаранчевої революції.

 

Ірина Небесна, 098-950-56-57

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up