На спортивному святі - шоу богатирів

На спортивному святі - шоу богатирів
Підняти вантаж, важчий за себе в чотири рази,протягти кілька десятків метрів на канаті шеститонну вантажівку чи пронести "валізки", вагою більшою, ніж середньостатистична доросла жінка. Це про них. Про справжніх українських чоловіків - про богатирів-стронгменів.

Неймовірні богатирські ігри за участі професіоналів-стронгменів з Львова, Чернівців, Вінниці та Києва отримали нагоду побачити тернополяни в рамках сімейного фестивалю Тернопіль-Спортивний. Завдячують вони цим і громадській організації "Самопоміч", яка власне і забезпечила приїзд богатирів.

Десятеро богатирів у футболках з промовистим написом "Ми-найсильніші! Ми-богатирі! Ми-українці!" змагались за першість в другому етапі Кубка України з стронгмену. Ведучим змагань був теле- та радіоведучий, титулований спортсмен і просто неймовірно харизматичний Сергій Конюшок. Він пояснював присутнім правила змагань, періодично брав короткі інтерв'ю у переможці конкурсу та влучно жартував.

- Хлопці, та ви ж розумієте, що всі присутні прийшли сюди лише для того, щоб подивтися на мене , а не на вас. - усміхався він.

Відео дня

Стронгмени сміялись у відповідь, бо знали - що на кожному з них сотні напружених, схвильованих і серйозних поглядів.

Previous Next

Змагання відбувались у шести конкурсах. Перший - дотягти до вказаної межі канатом шеститонну вантажівку. Другий - за хвилину підняти якомога більше разів важкий спортивний снаряд. Однак спортсмени могли обирати - тягати вантаж 120-кілограмовий чи 100-кілограмовий. З маленькою поправкою - одне підняття 120 кг було "дорожчим" по балах, ніж 10 підйомів легшого снаряду. 

Previous Next

І вже на другому етапі почав вирізнятись лідер - чернівчанин Андрій Бурштин, який зокрема в цьому конкурсі підняв 120 кг 7 разів!

- Своїми успіхами я цілком і повністю завдячую спокою, гармонії та стабільності своєї родини, дружині Наталі та доньці Оксанці. - поділився таємницею Андрій Бурштин.

Далі була "Фермерська прогулянка" - нічогенька така собі прогуляночка  з двома "валізками" по 115 кілограмів кожна.  Відстань - 40 метрів. А от тривалість прогулянки і була критерієм перемоги. Тут і відзначився львів'янин Павло Кордіяка, який подолав дистанцію за 16,8 секунд і здобув прізвисько "Комета".

Previous Next

Наступний - конкурс для міцних рук: два підняття однієї штанги, два - іншої, два - ще іншої. По кілограмах - це двічі по 80 кг, двічі по 90 кг, двічі по 115 кг. І знову на швидкість. Переміг чернівчанин Бурштин.

Передостанній конкурс передбачав шестикратне перевертання 360-кілограмової покришки. З огляду на те, що власна вага одного з учасників - вінничанина Сергія Грачова - лише 85 кілограмів, це здавалось фантастичним. Аж ні - змогли, і переможець знову львів'янин - Олег Пилип'як.

Останній конкурс - "принести водички" імпровізованим коромислом завважки 320 кілограмів. Всього за 20 метрів. Однак двоє спортсменів з огляду на больові відчуття в хребті відмовились брати участь у змаганні, аби не зашкодити.

Переміг Олег Пилип'як, однак у підсумку став другим. А от у загальному заліку лідерство все ж залишилось за харизматичним чернівчанином. Третю позицію здобув швидкий і перспективний Павло Кордіяка.

Previous Next
Коментарі (2)
  • Анонім

    о,скілько козаків. Чого не в АТО?
  • Анонім

    був з дітьми, просто бомба, організаторам і учасникам респект за море позитивних емоцій
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up