"Рухаємо Тернопіль": Для мене біг - додатковий заряд енергії, - каже 50-річний тернополянин

"Рухаємо Тернопіль": Для мене біг - додатковий заряд енергії, - каже  50-річний тернополянин

Відтепер у рамках проекту від Медіа Корпорації RIA та Тернопільської міської ради "Рухаємо Тернопіль", на сайті "20 хвилин" щодня публікуватимемо цікаві історії про спортсменів та тернополян, які займаються спортом для себе. А також поради від тренерів і дієтологів.

Біг, як вважає 50-річний тернополянин Олександр Романцов, один з найпростіших, але водночас один з найефективніших видів спорту. Він зміцнює серцево-судинну систему, сприяє спалюванню зайвих калорій, а також виділенню гормонів для підтримки чистоти судин.

Чоловік розповідає, що бігати почав близько 7 років тому в зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

– Прокидаюсь о 5:30 ранку і одразу ж вирушаю сюди, на спортивний майданчик, - каже Олександр Романцов. - Приводити себе у форму довелось не зовсім з позитивних причин, але ні про що не шкодую, зараз почуваюсь набагато краще. Деколи роблю необхідні паузи.

Відео дня

Нещодавно чоловікові довелось зробити перерву на півтора року. Він був добровольцем у АТО.

- На жаль, там немає ні часу, ні можливості повноцінно займатись спортом, тому зараз наздоганяю пропущене, - розповідає пан Олександр. - Завдяки спорту я виховав в собі силу волі та розвинув витривалість. На спортивному майданчику пробігаю 33 кола, а це приблизно 6-7 км. Буває і так, що чоловік не йде на ранкову пробіжку, але тоді весь день почуває себе некомфортно. Тому що біг для нього – це додатковий заряд енергії.
- Це круто бути в формі, - продовжує співрозмовник. - Зараз такий час, що навіть, йдучи захищати Батьківщину, потрібно бути здоровим і витривалим. Тому що це випробування різного характеру, а спорт загартовує і готує до труднощів. Багато молодих юнаків не наважуються йти в армію, бо відчувають, що вони фізично слабкі та можуть не витримати навантажень, але це все марні думки.

Олександр наполегливо рекомендує тернопільській молоді займатись спортом та бажає міцного здоров’я.

Нагадаємо, що спортивний фестиваль, під час якого пройде забіг, відбудеться 29 травня. Запрошуємо на свято спорту усіх тернополян. Бажаючі зможуть взяти участь у забігу, який стартуватиме від Театрального Майдану до парку ім. Т. Шевченка. А у парку на усіх чекатиме справжнє спортивне шоу.

Автор: Марта Вересюк

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up