До Почаєва та Зарваниці дорога буде капітально відремонтована

До Почаєва та Зарваниці дорога буде капітально відремонтована

Планують реконструювати найбільш навантажені трас та автошляхів до місць паломництва. Йдеться про дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, Н-18 Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, Т-09-03 Галич-Городок, Т-20-06 Городище-Зарваниця-Бучач, Р-26 Острог-Кременець-Почаїв-Радивилів, Р-32 Кременець-Біла Церква-Ржищів, Р-43 (М-19)-Ланівці –(Р-32).

 

- З 2010 року капітальні видатки на автомобільні дороги практично на проводилися, лише виділялися субвенції з державного бюджету, – пояснює начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик. – Міжремонтних термінів ніхто не дотримувався у зв’язку з відсутністю належного фінансування в попередні роки. В окремих випадках у нас капітальний ремонт по 33-35 років не проводився взагалі. Можна замінити верхній та нижній шар покриття, та поки ми не переробимо основу дороги – стояти вона не буде.

Один із інвестпроектів передбачає ремонт автошляхів до Почаївської Лаври, Зарваниці та Києва (через Ланівці). В другий, який спільно втілюватиметься Службами автомобільних доріг у Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях, – міжнародного коридору Е-50 на території трьох західних областей. В межах Тернопільщини буде проведена реконструкція автомобільної дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка по всій протяжності з заходу на схід, та проходитиме через міста Бережани, Козову, обхід Тернополя та Підволочиськ.

- Процедурно це так виглядає так: Служба автомобільних доріг у Тернопільській області як безпосередній виконавець формує інвестиційний проект, попередньо погоджуючи необхідність розроблення з головним розпорядником бюджетних коштів Укравтодором. Після цього подає на розгляд Укравтодору для проведення державної інвестиційної експертизи, а в подальшому у випадку одержання позитивного висновку – в Міністерство економічного розвитку і торгівлі, де проводиться процедура приймання державних інвестиційних проектів для участі у відборі Міжвідомчою комісією. У випадку доцільності залучення на їх реалізацію саме коштів державних капітальних вкладень інвестпроект подається на Міжвідомчу комісію з питань державних інвестицій. Вона засідає зазвичай один раз на рік напередодні формування бюджету, – коментує Богдан Юлик.

Відео дня

В напрямку Зарваниці в рамках інвестиційного проекту передбачено реконструкцію ділянок доріг загальною протяжністю орієнтовно 56,22 км (необхідно інвестувати 990 675,00 тис. грн.). В напрямку Почаєва 13,51 км дороги (необхідно інвестувати 405 300,00 тис. грн.). В напрямку Києва 15 км дороги (необхідно інвестувати 299000, 00 тис. грн.)

На території Тернопільщини в рамках інвестпроекту проведуть реконструкцію 106,43 км дороги. Прогнозована вартість робіт – 3193607,605 тис.грн.

Згідно з визначеною процедурою, відібрані Міжвідомчою комісією інвестиційні проекти подані в 2017 році почнуть реалізовувати з 2018 року. Орієнтовний термін виконання робіт – 3 роки, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up