На Тернопільщині оновлять застарілі дорожні знаки

На Тернопільщині оновлять застарілі дорожні знаки

Службоа автомобільних доріг у Тернопільській області замінить інформаційно-вказівні знаки відповідно до нових стандартів, які вступають у дію з 2017 року.

- Служба автомобільних доріг у Тернопільській області у зв’язку з процесом євроінтеграції змінює разом з усією країною стандарти дорожніх знаків. У 2017 році усі інформаційно-вказівні знаки підлягають заміні, згідно ДСТУ № 4100:2014 Додаткова інформація допоможе водіям краще орієнтуватися під час здійснення руху, - зазначив начальник відділу організації та безпеки дорожнього руху Андрій Грегоращук.

На інформаційно-вказівних знаках, згідно нового стандарту, розміщуватимуть не лише назви міст, але й номери доріг по національній та міжнародній класифікації.

Білими буквами на червоному тлі будуть вказані номери міжнародних та національних доріг. Чорними на жовтому – регіональних та територіальних. Білими літерами на синьому фоні – обласних та районних автошляхів. На зеленому фоні білими літерами будуть вказані європейські коридори.

Відео дня

Також піктограми «аеропорт», «залізничний вокзал» тощо будуть стандартизовані. Рекламна інформація на дорожніх знаках у новому році – поза законом.

- Для уникнення порушень безпеки дорожнього руху також вводиться заборона на розміщення на дорожніх знаках повідомлень, які мають ознаки реклами, - додав Андрій Грегоращук.

Неподалік Тернополя успішно працює державний цех із виготовлення дорожніх знаків при філії Великоберезовицької ДЕД. Борис Бучковський, майстер цеху, каже, «життя» дорожнього знаку, в середньому, триває кілька років. Усе залежить від матеріалів, з якого виготовлено вказівник.

- Один лист сталі коштує 626 гривень. З одного листа 1,25х2,5 метри виходить максимум три знаки. Тривалість експлуатації залежить від ґрунтовки, фарби та плівки, якою покривають знак. Щонайменше – 3 роки. Є навіть плівки на 7 та 10 років. Найоптимальніше використовувати семирічну. Після кількох років експлуатації ми робимо реставрацію стійки та малюнку: обезжирюємо, обводимо фарбами, - розповідає Борис Бучковський.

Вартість одного знака коливається від 400 до 600 грн, залежно від розміру. На усі матеріали, які використовує цех, видаються сертифікати якості. Перевірку здійснюють фахівці ДНТЦ «Дорякість»

За 11 місяців цього року цех, де працює 5 спеціалістів, виготовив 4000 та реставрував 68 знаків.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up