Нові правила техогляду автомобілів стосуються не всіх

Нові правила техогляду автомобілів стосуються не всіх

Уряд змінив механізм процесу проведення перевірки технічного стану транспортних засобів. Зокрема передбачив обов'язкову фото- і відеофіксацію процесу перевірки автомобіля. Урядові ініціативи прийняли 10 березня цього року.

Прийнята постанова Кабміном надасть можливість забезпечити проведення якісного та об'єктивного процесу проведення перевірки транспортних засобів, роз'яснюють в уряді.

Урядовці передбачили, що виконавець робіт повинен здійснювати фото- та відеофіксацію процесу проведення обов'язкового технічного контролю транспортного засобу. Однак, перш ніж здійснювати усі роботи, він зобов'язаний попередити замовника. Крім того, усі фото- та відеоматеріали повинні зберігатися три роки. 

Це унеможливить видачу протоколів перевірки без її здійснення та забезпечить накопичення об'єктивних відомостей про технічний стан авто, наголошують в уряді.

Відео дня

У прийнятому документі зазначено, що фотофіксація процесу проведення обов’язкового технічного контролю транспортного засобу здійснюється виконавцем під час зовнішнього огляду транспортного засобу, перевірки фар, гальмової системи методом стендових випробувань з фіксацією загального вигляду транспортного засобу та номерного знака.

При цьому на фотографіях обов’язково зазначаються час і дата фотофіксації, які повинні відповідати часу і даті видачі протоколу перевірки технічного стану. Результат фотофіксації процесу проведення обов’язкового технічного контролю повинен друкуватися на зворотному боці протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу.

Проте, як роз'яснюють у Регіональному сервісному центру МВС в Тернопільській області прийняті зміни урядовцями щодо вдосконалення механізму процесу проведення перевірки технічного стану транспортних засобів стосуються виключно автомобілів, які використовуються в комерційних цілях. 

Фахівці місцевого сервісного центру МВС спростовують інформацію, яка поширилася інтернетом про те, що урядові нововведення торкнулися і тих авто, у яких здійснюється реєстрація або перереєстрація документів. Проте, коли буде відновлений техогляд для усіх транспортних засобів поки невідомо.

  • Наразі ми не маємо жодної інформації стосовно відновлення техогляду для усіх автомобілів, - прокоментував один з фахівців сервісного центру Василь Барановський. - У ВРУ існує законопроект, згідно з яким мають бути відновлені перевірки технічного стану транспортних засобів. Однак чи приймуть його і коли - наразі не відомо.

Однак про те, що Україна зобов'язалась ввести обов'язковий техогляд авто згідно Угоди з ЄС пише на своїй сторінці у Facebook заступник Голови Ради автомобілістів при Кабінеті Міністрів України Олег Назаренко.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван Шеліхевич

    А "польські бляхи" підпадають під ТО? Вони всі на фірми записані, отже комерційні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up