Переобладнання авто: крок за кроком

Переобладнання авто: крок за кроком
Дотримання процедури перереєстрації ТЗ є обов’язковою. Її порушення тягне за собою адміністративну відповідальність

Що потрібно, аби переобладнати транспортний засіб?

Передусім, власник або уповноважена особа надає транспортний засіб для проведення огляду в сервісних центрах МВС. Там ви отримуєте Акт технічного огляду транспортного засобу.

  • Цей етап потрібний для того, щоб зафіксувати та задокументувати вигляд транспортного засобу (далі ТЗ – прим. ред.) та його технічні характеристики до початку переобладнання, - поснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. – Тоді, з метою переобладнання ТЗ, законодавство вимагає отримати попереднє погодження у спеціально уповноваженої організації.

До спеціально уповноважених організацій належить: Д.П. "ДержавтотрансНДІпроект", «Відділ  погодження проектів конструкцій транспортних засобів».  

Відео дня

Власник чи уповноважена особа зобов’язані подати до спеціально уповноваженої організації такі документи:

  • заяву про погодження переобладнання ТЗ, в якій зазначаються відомості про ТЗ, вид переобладнання, а також технічна та інша інформація, необхідна для проведення переобладнання;
  • копію свідоцтва про реєстрацію ТЗ;
  • копію акта технічного огляду ТЗ, оформленого в сервісному центрі МВС.

У строк, що не може перевищувати десяти робочих днів, спеціально уповноважена організація розглядає заяву про погодження і видає документ про погодження. Або ж надає обґрунтовану відмову в погодженні переобладнання ТЗ. Документ про погодження, окрім відомостей про ТЗ і його власника, має містити інформацію про вид та умови (вимоги) переобладнання ТЗ, які є обов’язковими для власника ТЗ. Ці дані також вносяться до Єдиного державного реєстру МВС. Незалежно від того чи переобладнання проведено власноруч, чи в умовах спеціалізованих суб’єктів господарювання, власник транспортного засобу повинен надати до сервісного центру МВС Акт технічної експертної відповідності. 

Перелік організацій з перевірки відповідності переобладнань розміщується на інформаційних стендах сервісних центрів МВС. До них належать: випробувальна лабораторія (центр), що має атестат акредитації відповідної галузі; орган з оцінки відповідності, визнаний та призначений в установленому порядку для проведення процедури сертифікації транспортних засобів; підприємство, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції транспортного засобу, що переобладнаний, умовам (вимогам), викладеним у документі про  погодження.

- Організація з оцінки відповідності перевіряє ТЗ, що переобладнаний, на відповідність правилам, нормативам і стандартам України та умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження, каже Василь Барановський. - Максимальний строк проведення оцінювання становить один місяць. За наявності позитивного висновку, власник транспортного засобу отримує сертифікат відповідності або акт технічної експертизи.

Транспортний засіб, що переобладнаний, підлягає перереєстрації в сервісних центрах МВС. Власник або уповноважена особа можуть звернутися із заявою про перереєстрацію ТЗ незалежно від місця реєстрації чи проживання власника. Законною підставою для державної перереєстрації переобладнаних ТЗ є сертифікат відповідності або акт технічної експертизи.

- Дотримання вищезазначеної процедури перереєстрації ТЗ є обов’язковою, - наголосив Василь Барановський. - Її порушення тягне за собою адміністративну відповідальність. 
Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

Коментарі (3)
  • David Starr

    Неактуально, бо дуже дорого зареєструвати після переобладнання.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up