Суд, прокуратура чи поліція: у кого найбільший і найдорожчий службовий автопарк (ГРАФІКА)

Суд, прокуратура чи поліція: у кого найбільший і найдорожчий службовий автопарк (ГРАФІКА)
  • Службові автомобілі покликані покращувати умови праці державних структур. Але деякі державні установи покращують саме за допомогою дорогих автомобілі. Ймовірно, дбають про свій персональний комфорт.
  • Скільки службових авто у тернопільських судах, прокуратурі та поліції? Які марки найпопулярніші і скільки коштують, з’ясовували журналісти «20 хвилин».
  • Далі ми розкажемо про автопарки інших структур.
  • Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

 

Суд, прокуратура і поліція здійснюють правоохоронні функції в Україні. Звичайно, для оперативності і продуктивності праці цим держустановам потрібні службові автомобілі. Які автомобілі і за скільки купують для службових потреб правоохоронні установи, дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Тернопільський міськрайсуд

У сервісі YouControl у розділі «автотранспорт у власності» не знаходимо жодного службового автомобіля у власності суду. Такі дані у реєстрах відсутні. 

У системі публічних закупівель Prozzoro даних про публічні закупівлі легкових авто Тернопільським міськрайсудом також немає. 

Відео дня

Замовник – Управління державної судової адміністрації України у Тернопільській області також не оголошувала закупівлю жодного легкового автомобіля для Тернопільського міськрайсуду. Ходять пішки? Чи використовують винятково власний транспорт?

Тернопільський апеляційний суд

У сервісі YouControl знаходимо два легкових службових авто суду. Це Skoda Felicia 1996 року випуску і Toyota Camry 2018 року випуску. 

Старенька Skoda Felicia 1996 на майданчику з продажу авто AUTO.RIA вартує від 2 350 тисяч доларів. 

А от Toyota Camry 2018 року випуску з пробігом коштує у середньому 20 тисяч доларів, залежно від моделі і комплектації.

На офіційному сайті Toyota.ua є 7 моделей цього авто 2021 року випуску. Camry Comfort –, Camry Elegance –, Camry Elegance + –, Camry Prestige –, Camry Prestige + –, Camry Premium –, Camry Premium + –. 

Звичайно, ціна із салону на нове авто – вища. Цьогоріч Toyota Camry коштує від 782 810 тис.грн. до 1 119 625 тис. грн. і вище. А це, за курсом долара станом на 7 вересня 2021 року, складає від 21 тис. доларів до 30 тис. доларів і вище. 

У системі публічних закупівель Prozzoro немає даних про придбання службової Toyota Camry. Перша закупівля апеляційного суду відбулася аж у кінці жовтня 2018 року. Тоді як систему Prozzoro переводили в два етапи: з 1 квітня 2016 року вона стала обов’язковою для центральних органів влади та монополістів, а з 1 серпня 2016 року – для всіх інших державних замовників.

Цікаво, що у 2020 році апеляційний суд оголошував тендер на послуги з миття автомобіля, вочевидь, для вищезгаданої Toyota Camry. Єдиним учасником і переможцем стало  ТОВ «Терко Авто Град». Договір заключали на місяць часу: з 24 листопада 2020 року по 31 грудня 2020 року. Місячні послуги з миття службового авто обійшлися суду в 1 250 грн. 

Тернопільський окружний адміністративний суд

За даними YouControl, суд не має жодного службового автомобіля. Такі дані у реєстрах відсутні. 

Записів, які би відповідали критеріям пошуку авто у системі публічних закупівель Prozzoro також немає. 

Господарський суд Тернопільської області

YouControl не відображає жодного службового автомобіля у власності суду. Такі дані у реєстрах відсутні. 

У системі публічних закупівель Prozzoro дані про публічні закупівлі легкових автомобілів господарським судом також відсутні. 

Проте на майданчику з публічних закупівель є інформація про тендери із ремонту легкового автомобіля. Значить службове авто в суді є. Суд закупив послуги із ремонту службового автомобіля “Шкоди-Октавії” у травні 2020 року, і вони мають надаватись до кінця цього року. Рік випуску автомобіля – невідомий, тому його орієнтовної ціни надати не можемо. Ремонтувати автомобіль буде єдиний учасник і переможець тендеру – ФОП Матвеюк Г.С. Поремонтувати службове авто суду обійшлося в 10 416 грн. 

Та автомобіль очевидно потребує не одного ремонту, бо не дочекавшись закінчення дії попереднього договору, нещодавно, у серпні, суд оголосив ще один тендер щодо ремонту того самого легкового автомобіля “Шкода Октавія”. Переможець той же. 4 508 грн – ще стільки доведеться заплатити суду за ще один ремонт службового авто. Загалом, від початку року, суд витратив на його ремонт вже майже 15 000 грн. Може, варто оновити авто? І чому його нема в реєстрах.

Тернопільська обласна прокуратура

Ця державна установа має справжній автопарк у своєму володінні.

У сервісі YouControl у розділі «автотранспорт у власності» є дані про 12 службових автомобілів обласної прокуратури. 

Найновішими і, логічно, найдорожчими серед них є Toyota Corolla 2018 року випуску, Volkswagen Passat 2013 року випуску і Volkswagen Touareg 2013 року випуску. Також є два автомобілі марки Renault Latitude 2013 року випуску. 

Так, за даними AUTO.RIA, Toyota Corolla 2018 року випуску вартує орієнтовно 15 тисяч доларів. 

Volkswagen Passat 2013 року випуску коштує у середньому 11 тисяч доларів.

А Volkswagen Touareg 2013 року випуску вартує майже 25 тисяч доларів. 

Renault Latitude 2013 року випуску – найдешевше з усіх і коштує 10 500 доларів.

Крім того, у системі публічних закупівель Prozzoro у лютому цього року відбувся аукціон на замовлення обласної прокуратури по закупівлі послуг з ремонту службового автомобільного транспорту, шиномонтажних послуг та послуг з балансування коліс. Всього замовили 311 послуг. Участь в аукціоні брали двоє учасників: ФОП Сум В.В. і Приватне акціонерне товариство «Тернопільавто». Перемогу в аукціоні отримав ФОП Сум В.В. Договір за закупівлею триватиме до кінця цього року. Ціна договору: 157 950 гривень. 

Головне управління Національної поліції в Тернопільській області

Ні для кого не секрет, що у поліції завжди було багато авто. Це пояснюється розгалуженою системою її структурних підрозділів.

У сервісі YouControl знаходимо аж 310 транспортних засобів у розділі «автотранспорт у власності» Головного управління Нацполіції області.

Серед них легкові автомобілі, автобуси та вантажівки.

Переважають все ж легкові автомобілі. Дивіться у списку. 

У системі публічних закупівель Prozzoro є дані про численні ремонти поліцейського автопарку. Суми за ремонт, як видно, чималі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up