Бережани запрошують на "Європейську Тарасову ніч в музеї". Програма

Бережани запрошують на "Європейську Тарасову ніч в музеї". Програма
"Європейська Тарасова ніч в музеї" відбудеться 17-18 травня в Бережанах. Акція приурочена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Організатори запрошують до Бережан на музейний уікенд представників музеїв України, громадських організацій та об’єднань. Оскільки ніч Тарасова, то учасників просять прийти у вишиванках, але мати при собі наплічник, блокнот, ручку, зручний одяг та взуття на теплу та холодну погоду, дощовик, ліхтарик, щось для перекуски, спальний мішок, килимок, фотоапарат (якщо є).
Вартість перебування на ночі в музеї для молоді коштуватиме 15 грн (у вартість вхідного квитка входить перебування в музеї згідно положення про платні послуги, чай та кава, кошти на призи для переможців, інше).
Розпочнеться святкування о 17.00 у дворі Ратуші.
Буде чим зайнятися у ці дні і найменшим гостям. Для дітей тут влаштують творчу майстерню під відкритим небом – «Арт-ратушу» за участю керівників гуртків Будинку творчості школярів. Працюватиме і дитячий кінотеатр відео-проекту «З любов’ю до дітей».
В цей час можна вільно відвідати виставки «200 кроків до Шевченка», «Арт-майдан» Олега Шупляка та Володимира Неділька, оглянути репродукції картин Шрі Чинмоя «Джарнакала:Фонтан мистецтв»(м.Київ) та «Шевченкіана в творах Яніса Струпуліса» з приватної колекції Володимира Шкільного (Козова).
О 19.00 розпочнеться відкриття «Європейської Тарасової ночі в музеї». Тут літературно-музичну композицію за творами Шевченка представлять гуртківці поетично-фольклорного театру «Взори» БТШ, також виступлять інші колективи міста.
З 20.00 стартує квест в стінах музею «Словами Кобзаря», а з 22.00 Квест – нічна тернова гра містом.
Опівночі відбудеться вогняне шоу театру вогню «Hell's fire» «Тарасова ніч» за мотивами творів Шевченка.
З 01.30 до ранку в дворику ратуші палатиме символічна молодіжна ватра, під час якої представники громадських організацій розкажуть про свою діяльність, відбудеться гутірка – «мій Шевченко». Молодь зможе поспівати та пограти ватрові ігри.
Довгоочікуваним серед учасників є літературний андеграунд за участю студії «7 герц» з Тернополя - літгенерація свідомої молоді, котра намагається абстрагуватись від нав’язливих поетичних кліше, ідіостильних копірайтів та графоманських епатажних тенденцій. В складі студії - бережанець Олег Підфігурний та колишній учень Бережанської гімназії Юрій Вітяк. На ватрі буде і вільний поетичний мікрофон, тому читати власні твори зможуть усі бажаючі.
А ось для інтелігенції міста в Бережанському краєзнавчому музеї з 22.00 організують літературні читання Шевченківських творів у виконанні Степана Жеребецького під супровід бандури.
Після опівночі гостей чекає презентація збірки «Декольтоване серце» Галини Заболотної та монолог творчості «Шевченко пензлем Олега Шупляка». В залі старих меблів можна буде побачити уривок вистави «Меланхолійний вальс» за однойменним твором Ольги Кобилянської (реж.Олена Різник, фольклорно-поетичний театр «Взори»).
В музеї працюватиме кінотеатр «Світає…Край неба палає», в якому також відбудеться презентація 3D-екскурсії залами музею.
В інших залах музею можна буде пограти ігри: твістер, лото, шахи, шашки, доміно, класичну мафію, монополії, криївки.
Бажаючі стати учасниками «Європейської Тарасової ночі в музеї» мусять зареєструватися в обговореннях офіційної спільноти проекту https://vk.com/nich_v_muzeyi, або за телефоном 096 172 52 52, 035 48 (218 79)

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up