Середньовічні костюми та блогер-фест: у Чорткові відкрили туристичний сезон

Середньовічні костюми та блогер-фест: у Чорткові відкрили туристичний сезон
  • Із історичного перформенсу, польової кухні та джаз-концерту в Чорткові 18 травня відбулось відкриття літнього туристичного сезону. 
  • Чим ще дивуватиме Чортків туристів цього літа дізнавалась журналістка "20 хвилин".

На вихідних вулицями історичного Чорткова розгулювали дівчата у вишуканих середньовічних сукнях. І це не зйомки історичного фільму. Просто у Чорткові намагались відтворити дух міста минулого століття.

- Чортків - місто переплетених епох. І  весь туристичний сезон у нас пройде під цим девізом, - розповідає начальник відділу культури, релігії та туризму Чортківської міської ради Надія Варчак. - Відкриття туристичного сезону вдалось на славу, незважаючи на погоду. 

Відео дня

Театралізований перформанс влаштували актори молодіжного аматорського театру «Міррор». Окрім того, місто відвідали близько двадцяти блогерів з різних міст України. Далі у Чортківському замку відбулись літературні читання  до Днів Європи. Всі охочі декламували вірші іноземними мовами. Гостей фестивалю пригощали смаколиками польової кухні.

На відкритті туристичного сезону виступав джаз-гурт Jazzforacat, який вже встиг підкорити мільйони українських сердець. Не відставали від святкувань і байкери, котрі, завершивши мотопробіг, приїхали до Чортківського замку.

- У нас є туристичний календар Чорткова, - каже Надія Варчак. - Ми розпланували кожен місяць для іншого виду туризму та запрошуємо гостей відвідати наше місто. Ми вже провели місяць гастротуризму, розробили план сучасних екскурсій. 

Далі у Чорткові планують місяці фестивального туризму, екотуризму, мототуризму, краєзнавчого туризму, спелеотуризму та архітектурного туризму. А найбільшою подією має стати триденний військово-історичний фестиваль "Чортківська офензива", який відбудеться 7-9 червня. 

Фото Діани Сороки

Коментарі (1)
  • Домініканець

    От чому про такі події Ви пишете тільки після їх проведення?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up