162 км доріг на Тернопільщині хочуть зробити, аби була «Європа». Залишиться ще понад 1 200 км

162 км доріг на Тернопільщині хочуть зробити, аби була «Європа». Залишиться ще понад 1 200 км
  • Рекордні 2, 5 млрд грн на ремонт доріг вже виділили – їх закатають в дороги державного значення.
  • На сайті Укравтодору діє інтерактивна мапа - можна подивитись, де і яку дорогу ремонтують та залишити скаргу. Поскаржитись можна лише на недоліки на дорогах державного значення. До скарги бажано долучити фото. Коли проблему вирішать – інформація про це з’явиться на мапі.

162 км доріг державного значення на Тернопільщині планують відремонтувати у 2020 році. Це рекордний показник, якщо порівнювати з попередніми роками, каже Микола Довгошия, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. Скажімо, В 2019 їх відремонтували вдесятеро менше.

  • За останні десять років це рекордний показник і за кілометражем, і за фінансуванням, - каже Микола Довгошия. – плануємо відремонтувати, скажімо, 146 км дороги М-19, а це найдовша дорога на Тернопільщині, яка пролягає з Півночі на Південь і її загальна протяжність 212 км. Ремонтуватиму інші ділянки та обхід м. Тернополя.

Які дороги ремонтуватимуть у 2020 р і скільки на них витратять грошей

Відео дня

На ремонти доріг Тернопільщини цьогоріч виділена рекордна сума коштів – це понад 2 млрд 600 млн грн. Таких «ремонтно-дорожніх» коштів область ще не бачила, запевняє Михайло Качур – заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

  • За деякими напрямками ми вже працюємо, - це по тій же М-19, на яку виділено майже 2 млрд грн., - каже Михайло Качур. – Автодорога Броди-Тернопіль – 154 млн грн., а також на Р-43, м. Ланівці, - 138 млн грн. – і цей об’єкт вже завершений.

Фінансується державна програма завдяки постановам Кабміну. Загалом їх було три. Остання – напередодні і саме завдяки їй фінансування щодо ремонту доріг в області зросло на 1 млрд 300 млн. грн.   

Аби всі дороги в області стали європейськими, потрібно, окрім 162 км запланованих на цей рік, ще відремонтувати понад 1 200 км автошляхів, каже Микола Довгошия.

Нагадаємо, на сайті Укравтодору діє інтерактивна мапа, куди можна надати інформацію про ями чи поганий стан доріг. Можна також подивитись, де і яку дорогу ремонтують та залишити скаргу. Поскаржитись можна лише на недоліки на дорогах державного значення, якими опікується Служба автодоріг. До скарги бажано долучити фото. Коли проблему вирішать – інформація про це з’явиться на мапі. В розділі «утримання доріг» є й перелік стаціонарних відеокамер. Невдовзі там буде інформація про готелі, заправки і заклади харчування на території області (посилання – в довідці – прим. авт.).  

Мапа має 3 публічні модулі:

- звернення;

- ремонти;

- утримання доріг.

Сміття на узбіччі, яма, вибоїна, відсутнє освітлення – заходите за посиланням https://map.ukravtodor.gov.ua і залишаєте заявку. Вся процедура займає кілька хвилин. Звернення потрапить до диспетчера, а ви надалі можете відстежувати статус його опрацювання.

У розділі «Утримання» доріг ви можете переглянути інформацію про те, де зберігаються реагенти та які саме. Також дізнатись про пункти обігріву, паркінги для легкових та вантажних авто. Подивитись, де саме розміщені стаціонарні камери відеоспостереження та дізнатись, чи є на дорозі, яка вас цікавить, аварійно-небезпечні ділянки. Тут також є інформація і щодо снігозахисних ділянок, про ожеледь і замети.

У розділі «Ремонти» є інформація, коли, хто і за які кошти ремонтував ту чи іншу ділянку. А також, які роботи з ремонту доріг виконуватимуть в поточному році. Червоним кольором означені ті ділянки, де проводять ремонт дороги, зеленим – вже відремонтовані. Синім кольором окреслені перспективні ремонти.

Довідка

Інтерактивна мапа Укравтодору, Тернопільська область https://map.ukravtodor.gov.ua/ternopil

Черговий диспетчер (0352) 52-54-43

Цифри

5 тис 5 км доріг є в Тернопільській області. 1496 км опікується Служба автодоріг. Ще 3 500 – Управління капітального будівництва.

167 нових робочих місць створено завдяки програмі «Велике будівництво».

22 тис. грн. – середня заробітна плата на об’єктах «Велике будівництво».

27 млн 552 тис 557, 91 грн податків сплачено підрядниками до бюджету області від початку будівельного сезону.

6 бригад і 115 одиниць техніки працюють без вихідних  на об’єктах «Велике будівництво».

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ольга Андрій Кулій Сум

    Люди дорослі а в казки вірете.
  • Mariana Gaidamakha

    Хай на Скалат візьмуть напрямок,а то щороку латають і як завжди жахіття  виходить😡
  • Олександр Смаль

    По кишенях закатають!
  • Vovann

    Ви би завершили ремонт мосту по обїздні біля В.Глибочок. Рік тому познімали огорожу і кинули на одну полосу дороги а тепер погналися за великими коштами бо там можна заробити і "відкатати" шефу. Доробіт хвости минулорічні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up