66-річний пасажир випав з 12 маршрутки на Живова. Хто оплатить лікування і відшкодує збитки?

66-річний пасажир випав з 12 маршрутки на Живова. Хто оплатить лікування і відшкодує збитки?
  • Як вдалось нам дізнатись, інцидент трапився в 12 маршрутці. Водій наразі категорично заперечує, що не закривав дверей.
  • Лікарям швидкої травмований чоловік пояснював, що виходив з маршрутки і впав. Його на ношах доправили до Лікарні швидкої допомоги.

З переломом стегна та іншими травмами 6 грудня бригада швидкої допомоги госпіталізувала до лікарні чоловіка, 1953 року народження. Тернополянин травми отримав в результаті дорожньо-транспортної пригоди.

  • При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що потерпілий випав з салону маршрутного таксі, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. - За попередніми даними, водій транспортного засобу рушив з місця, а двері не зачинив.

Чоловікові надали меддопомогу. Даний факт внесений до ЄРДР, відповідно до статті 286 Кримінального кодексу України.

Водієві, як вдалось нам дізнатись, – 40. Проживає він на Дружбі, як і 66-річний чоловік, який через нього травмувався.

Відео дня

Перевірки і розслідування щодо цього факту проводять не лише поліцейські, а й фахівці Укртрансбезпеки.

  • З нашого боку ми проводитимемо також технічне дослідування, - каже начальник управління Укртрансбезпеки в області Ігор Табака. – Наразі водій навідріз відмовляється від припущення, що двері були незачиненими. Стверджує, що в нього такого випадку не могло бути.

Цього року це перший випадок травмування пасажирів у міській маршрутці. До цього травми в тролейбусі отримала літня жінка, яка невдовзі померла.

  • В будь-якому випадку, водій має починати рух лише після того, як переконався, що всі пасажири зайшли до салону і що він зачинив двері, - каже Ігор Табака. - Ми розберемось у всьому.

За нашою інформацією, інцидент трапився на вул. Живова із мікроавтобусом, який курсує за 12 маршрутом.

  • На лінію 103 надійшов виклик 6 грудня о 10.18 на зупинку біля магазину «Фокстрот», - повідомила заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. – Чоловік, з його слів, виходив з маршрутки на зупинці біля «Орнави» і впав.

Травмованого оглянули медики бригади екстреної допомоги. Лікарі запідозрили у чоловіка закритий перелом шийки лівого стегна.

  • Потерпілий на ношах доправлений до Лікарні швидкої допомоги, - запевнила Ганна Мончак.

До речі, відшкодувати збитки, завдані потерпілим у ДТП, повинні страховики чи перевізник, якщо квиток був втрачений. Про це повідомив Ігор Табака.

У вартість квитків у транспорті, що перевозить пасажирів, вже закладена страховка.

- Навіть якщо пасажир загубив квиток чи не отримав його – він має право у разі ДТП звернутись до перевізника за відшкодуванням, - розповів Ігор Табака. - Якщо той відмовлятиметься – потрібно позиватись до суду. Потерпілі пасажири у ДТП такий суд виграють стовідсотково.

Порядок страхування пасажирів регламентується в тому числі Законом про обов’язкове страхування. В кінцевому варіанті перевізник несе відповідальність за безпеку перевезення, - пояснив Ігор Табака.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Люда

    Шановне молоде покоління...Ви так гарно висловлюєтесь про людей похилого віку...Але ви не зауважили, що на місці цього пенсіонера міг бути Ваш батько чи родич...Ви забули, що також будете такого віку, як ви тоді сприймете таку ж критику в свій адрес...
  • Вася

    Перевізники через 6 гривень здатні задавити пасажира але не визнають своєї вини.І тому нам пасажирам потрібно бути дружнішими, вимагати квитки при налічному розрахунку, фіксувати на відео усі порушення водія і скидати в інтернет. Геть лохів водіїв і ненажерливих перевізників.
  • Вася

    000000
  • кобра

    Та то старьо ніби в штани насрало, на всьо має час,автобус зупиниться а воно стоїть і чекає заходити треба а воно стане перше як стовп ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up