Аварія у Заліщиках: п’яний за кермом збив нетверезого пішохода. Як його покарав суд?

Аварія у Заліщиках: п’яний за кермом збив нетверезого пішохода. Як його покарав суд?

Допитаний у суді обвинувачений свою винуватість визнав у повному обсязі. Не заперечував, що керував авто напідпитку. Пішохода збив, бо помітив в останній момент. Шкоду йому відшкодував і просив суворо не карати

На водія, який напідпитку збив людину, чекають виправні роботи і відрахування в дохід держави 20% від заробітку. Чоловіка позбавили також права керування транспортними засобами на 1 рік. Так вирішив суд.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, та призначити покарання у виді виправних робіт строком на один рік за місцем роботи з відрахуванням із заробітку 20 (двадцять) відсотків в дохід держави з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, - йдеться у вироку.

Нагадаємо, ДТП з потерпілими трапилася у Заліщиках 11 грудня 2019 р. Близько 17:00 водій автомобіля Renault Kangoo не вибрав безпечну швидкість руху і збив пішохода, 1952 року народження. Останній переходив проїжджу частину дороги за межами пішохідного переходу і на неосвітленій ділянці, повідомляв тоді відділ комунікації поліції Тернопільської області. Люди викликали швидку і поліцію Після автопригоди кермувальник залишив транспортний засіб на дорозі та втік. Уже люди, які помітили потерпілого, викликали швидку та поліцію.

У пішохода медики констатували політравму, струс, перелом плеча та гомілки. Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння.
Втікача правоохоронці знайшли через годину після аварії. Це - житель Чернівецької області. Чоловік каже, що не помітив перехожого, а втік, бо злякався. Його освідчили і в крові виявили сліди алкоголю. Склали на водія і адмінпротокол згідно статті 130 КУпАП.
Обвинувачений, як стало відомо, одружений, працює майстром з ремонту устаткування у приватному підприємстві. На утриманні є неповнолітній син.

Відео дня
  • Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав тілесні ушкодження: закриту черепно-мозкову травму у вигляді струсу головного мозку, переломи кісток і ребер, рану лівої тім`яної ділянки, синець верхньої повіки лівого ока та грудної клітки зліва, - йдеться у матеріалах справи. - Вищевказані тілесні ушкодження супроводжувалися тривалим розладом здоров`я - більше 21 дня та належать до тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, яке йому інкримінують, визнав у повному обсязі. Не заперечував і того, що керував авто в стані алкогольного сп’яніння.  

  • Після роботи їхав додому, допустив наїзд на пішохода, який перебував за межами пішохідного переходу на проїзній частині дороги, - розповідав обвинувачений у суді. - Наїзд на даного пішохода допустив, оскільки помітив його в останній момент та не встиг зупинити свій автомобіль. Відшкодував завдану потерпілому шкоду, у скоєному щиро розкаююсь, прошу суворо не карати.

Апеляційна скарга на вирок суду може бути подана до апеляційного суду Тернопільської області через Заліщицький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ira Begma

    Яке їхало таке і здибало😂😂😂😂

    Ira Begma reply Ira Begma

    Авжеж

    Stefan Tsiunyk reply Ira Begma

    108,97% істина!)))
  • Маховик правди

    Ну у нас і суди дають такі смішні терміни . Всього лише виправні роботи і позбавлення водійських прав на 1 рік . Я ще розумію якщо б він не тікав ,а так виходить він лишив помирати на дорозі цю людину ,а якщо б люди не побачили постраждалого . Я так думаю ось через такі смішні вироки інші водії які люблять хильнути за кермом нічого і не бояться . Штраф у 10000 грн чи у 30000 грн зараз нікого не лякає .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up