"В Тернополі дорога гірша, ніж в забитому селі", - скаржаться тернополяни

"В Тернополі дорога гірша, ніж в забитому селі", - скаржаться тернополяни
  • Мешканці нарікають, що вже більше десяти років в мікрорайоні "Північному" не можуть відремонтувати дорогу. 
  • Людям радять писати заяву до міського голови і управління ЖКГ, а також залучати місцевих депутатів.

В "20 хвилин" почали звертатися тернополяни після публікації про "Будинок як тетріс", мовляв більшою проблемою за клаптикове утеплення є невідремонтована дорога, на яку всі закривають очі більше 10 років.

- У мікрорайоні "Північному" дорога гірша, ніж в забитому селі, - скаржиться тернополянин Дмитро. - Місцеві жителі не раз її ремонтували за власний кошт, але постелити нормальний асфальт просто не під силу, та й цим має влада займатися. Мікрорайон сполучений з містом лише однією вулицею Київська. По ній кожного дня їздять пожежники, бо вона веде до частини ДСНС . Мікрорайон активно розбудовується, нещодавно тут побудували церкву, але дорогу нікому робити вже більше десяти років. Люди змушені "пиляти" цим страшним болотом кожного дня.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

Відео дня

Мешканці  ще минулого року створили електронну петицію щодо капітального ремонту головної дороги мікрорайону "Південний", яка веде до будинків на вул. Смакули, Київська, Головацького, Яреми, церкви Різдва Пресвятої Богородиці, пожежної частини, по якій щодня їздять тисячі автомобілів.

У відповіді на петицію зазначено, що управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології планує включити даний об’єкт у титульний список з капітального ремонту на 2017рік. Також «Міськшляхрембуд» мав виконати  поточний ремонту вул. Яреми шляхом профілювання існуючого щебеневого покриття з добавленням нового матеріалу так, як дана ділянка проїзду підпадає під забудову багатоповерховими житловими будинками, які заплановано виконати при сприятливих погодних умовах на початку 2017 року. 

 - На початку року був здійснений поточний ремонт дороги шляхом засипання щебеневої основи, але дорога не була включена в список  капітального ремонту  в 2017 році, - повідомили в управлінні ЖКГ. - Для включення в титульні списки потрібна активність громадян та місцевого депутата. Насамперед радимо зібрати підписи в мешканців та написати заяву на ім'я міського голови і на управління ЖКГ.

Також "20 хвилин" звернулися за коментарем в прес-службу міської ради, однак наразі відповіді не отримали.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталя Янчук

    Важко назвати це дорогою!
  • марина храма

    Це дорога яку я топтала вже від 2001р, а нічого не змінилося. Скажу більше, зимою там перекурює нижню дорогу повністю. Лише дякуючи пожежнакам , розгрібають. Я вже не говорю про безсовісних людей, які їдучи з машини на ходу викидати вздовж неї сміття, а одного разу навіть пса великого в плівці викинути, а ті мухи на тому вітрогоні прилипали до людей. Купа бездомних псів, які бувають агресивні. Безкінечне болото, а літом пісок і порохи, а хоч і щебінь для машин краще ніж то що є, але нормального взуття не одіти, бо пообдирає і каблуки , і шкіру. Сумно:) ніхто за це не хоче відповідати. Мікрорайон є, а дороги нема?!

    бурундук reply марина храма

    то ручки в ножки і писати заяву, а то фейсбучити всі можуть. хоча не дивно, що ви 10 років без дороги - шо вже казати, як сусіди не модуть домовитись навіть в один колір стіни помалювати
  • Ліля Тихович

    Заїзд на Київську це взагалі жах, доки заїдеш виїдеш 3 рази укачає, я якщо пішки це по коліна ноги в болоті, в кращому випадку, а так як зараз темніє швидко вечером повертаючись з роботи можна і ноги попереламувати.
  • бурундук

    я так розумію зараз там проблема в новобудовах - нема сенсу робити дорогу, щоб по ній вартажівки туди-сюди їздили. Але забудова йде в останні роки, то чого 10 років не могли дорогу зробити?

    Дмитро Романко reply бурундук

    Коли на сесії затверджували план забудови цього району,то говорилося що він розрахований на 20 років,то що нам 20 років чекати,поки перестане їздити важка техніка? Необхідно зробити хоч якийсь тротуар,бо якщо машиною ще їхати можна,то пішки,особливо з дітьми неможливо ходити. А зимою,коли їде машина,і треба зійти на обочину,то по коліна у сніг треба ступати. Особливо на ділянці від Головацького до пожежної коли слизько, машини беруть знизу розгін ,а люди ідуть дорогою,то створюються дуже аварійні ситуації.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільска модель, студентка ЗНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up