ДТП на Тернопільщині, де постраждали восьмеро: як покарали п’яного водія-священика?

ДТП на Тернопільщині, де постраждали восьмеро: як покарали п’яного водія-священика?
  • Обвинувачений отець в судовому засіданні свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих, однак по суті пред`явленого йому обвинувачення нічого пояснити не зміг, посилаючись на те, що майже нічого не пам`ятає.
  • Потерпілі просили для священика максимального покарання, з огляду на те, що жодного відшкодування він не провів.
  • В результаті ДТП тілесні ушкодження отримали водій легківки та двоє його пасажирів – 40-річна жінка та 18-річна дівчина.  Також, травмувалося п'ятеро людей із іншого авто, серед них 8-річний хлопчик та 15-річна дівчина.

«Умовно» відбуватиме покарання священик, який влітку напідпитку скоїв ДТП. В ній постраждали восьмеро людей, серед яких двоє дітей. Так вирішив Заліщицький райсуд.

  • Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 України, та призначити йому покарання за даною статтею у вигляді п`яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки, - йдеться у вироку суду. - На підставі ст. 75 ККУ звільнити  від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк один рік.

В дохід держави з нього стягнуть 10 362 грн процесуальних витрат по даному кримінальному провадженню, пов`язаних із залученням експертів. Заплатить отець також по цивільним позовам потерпілих.

За кермом – священик напідпитку, батько 6 дітей

Нагадаємо, ДТП трапилась 20 липня, близько 21.00 поблизу села Торське Заліщицького району. Там не розминулося два авто, внаслідок аварії постраждало восьмеро людей. На дорозі не розминулися автомобілі марок Renault Logan та Renault Trafic. Внаслідок зіткнення Renault Logan згорів на місці пригоди.

Відео дня

  • 63-річний житель Борщівського району, керуючи автомобілем Renault Logan, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з Renault Trafic, - повідомляють в поліції. - В результаті ДТП тілесні ушкодження отримали водій легківки та двоє його пасажирів – 40-річна жінка та 18-річна дівчина.  Також, травмувалося п'ятеро людей із іншого авто, серед них  двоє неповнолітніх: 8-річний хлопчик та 15-річна дівчина.  

За кермом легківки був священик, на утриманні має шестеро малолітніх дітей. Принаймні така інформація є в Реєстрі судових рішень.

  • Уродженець смт.Мельниця-Подільська Борщівського району Тернопільської області, з повною вищою освітою, працюючого священнослужителем, одруженого, на утриманні має шестеро малолітніх дітей, раніше не судимого, - ось витяг з реєстру.

20 липня водій Renault Logan, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, рухався автодорогою "Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече" зі сторони м. Заліщики в сторону м. Тернополя. Під час руху, внаслідок вживання алкоголю, не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою, щоб в разі її зміни своєчасно відреагувати та не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху. Поза межами населеного пункту водій виїхав на зустрічну смугу руху, перетнувши суцільну лінію дорожньої розмітки. В цей час в сторону м.Заліщики, в межах своєї смуги руху, рухався автомобіль Renault Trafic з шістьма пасажирами в салоні, йдеться у вироку.

В результаті ДТП водій Renault Trafic отримав "рвану" рану ділянки правого колінного суглоба, яка, згідно з висновком судової медичної експертизи, відноситься до легкого тілесного ушкодження.

У 8-річного хлопчика - закритий перелом тіла правої стегнової кістки. У його мами - закрита травма грудей з переломами ребер і забиття легень, яке супроводжувалося розвитком пневмотораксу, струс головного мозку, рвана рану ділянки правого колінного суглобу. Поламані руки ноги, серйозні травми голови і хребтів отримали й інші потерпілі. А 15-річна дівчинка - відкриті переломи на межі середньої та нижньої третини променевої та ліктьової кісток, із зміщенням уламків, які відносяться до середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Удар, спрацювала подушка безпеки, легківка загорілася

Обвинувачений отець в судовому засіданні свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілих, однак по суті пред`явленого йому обвинувачення нічого пояснити не зміг, посилаючись на те, що майже нічого не пам`ятає.

Водій Renault Trafic розповів у суді, що в день аварії їхав з с.Садки Заліщицького району в м.Заліщики зі швидкістю близько 80-90 км/год зі шістьма пасажирами в салоні. На дворі був день, світло фар в його автомобілі було ввімкнене. Між селами Торське і Бересток автомобіль Рено Логан, як тепер йому відомо під керуванням обвинуваченого, виїхав на його смугу руху за 50-100 метрів до його автомобіля. Зреагувати він не встиг, лише натиснув на гальма. Відбувся удар, спрацювала подушка безпеки, легківка загорілася.

  • Я повернувся назад і побачив своїх пасажирів дуже покаліченими, - пригадував водій. - Дружина була затиснута в машині, дитину вдалося дістати, після чого я втратив свідомість. Коли прийшов до тями, бачив, як відтягували його бус від палаючої машини, потім ще декілька разів втрачав свідомість.

У крові – 0,99%% проміле алкоголю

При обранні міри покарання обвинуваченому бажає, щоб він відбував максимальне покарання за статтею, з огляду на те, що жодного відшкодування йому він не провів. Інші потерпілі теж зажадали максимального покарання для священика.

У священика кров на визначення вмісту алкоголю відібрали приблизно через годину після аварії. Згідно з висновком судової медичної експертизи, «виявлено етиловий спирт в концентрації 0,99 проміллє».

Призначаючи міру покарання обвинуваченому ОСОБА_1 суд враховує, що скоєне кримінальне правопорушення, відповідно до ст.12 ч.4 КК України, є тяжким. Особу обвинуваченого, зокрема те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, на утриманні має шестеро малолітніх дітей, позитивно характеризується за місцем служби та проживання.        

До обставин, які пом`якшують покарання, суд враховує визнання обвинуваченим своєї вини, щире каяття, обставини, що характеризують його особу, а саме, що на його утриманні перебуває шестеро малолітніх дітей. До обставин, які обтяжують покарання обвинуваченому суд враховує те, що злочин вчинено особою, яка перебувала в стані алкогольного сп`яніння.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Заліщицький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    От нах..... таким давати умовний термін ,і ще дивитися на позитивну характеристику ,якщо воно випило ,сіло за кермо то це самий натуральний чорт і потенційний вбивця . Таким мудакам треба 15 років давати щоб інші думали ,а то дивишся по новинах майже кожному такому бухарю дають умовне . Та сука дати цьому так званому священику 3 роки громадських робіт і конфіскація майна ,плюс арешт рахунків . На аукціоні продати майно і роздати постраждалій стороні тількі такі суворі покарання навчать цих дов.....ів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up