Є відео, як біля "Маяка" зіткнулись автомобіліст та велосипедист

Є відео, як біля "Маяка" зіткнулись автомобіліст та велосипедист

Відео аварії за участі велосипеда та автомобіля на кільці біля "Маяка" виклали у соцмережі.

Друзі, ось що трапилось зі мною днями, пише у "Фейсбуці" Наталя Хамуляк Григлевич.

Як роверистка зі стажем, свідома і активна людина, зобов’язана зробити цей допис для того щоб у подібну ситуацію не потрапили ви. 

Ми європейці. Наша країна також взяла цей курс з усіма їхніми правилами та цінностями, зокрема поваги та відповідальності по відношенню один до одного . Щороку у нашому маленькому містечку стає все більше велосипедистів, тому:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
АВТОМОБІЛІСТИ, пам’ятайте вело сезон відкрито! Закликаю водіїв автомобілів завжди пам’ятати, що велосипедист у сотні разів менше захищений, тому будьте дуже уважні. Велосипедисти, як і ви, повноправні учасники дорожнього руху, у яких із засобів захисту, можливо, є шолом і власні треновані м’язи. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
ПІШОХОДИ, думаю нам зараз не за ширину вело доріжок у парках треба сперечатись , а навчитись поважати один одного. Розмежувальні лінії, які зараз є у парках, малюються не просто так. Вони слугують бар’єром між нами. Часто чую від пішоходів, що їх вже дістали ті роверисти і мовляв хай їздять собі по дорогах. То на цьому відео ви чітко можете побачити що може бути з велосипедистом на дорозі. Тому наявна вело інфраструктура , яка розвинута поки тільки у наших парках, є одне з найбільш безпечних місць для нашого катання.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
ВЕЛОСИПЕДИСТИ, забудьте про те що вас десь хтось має пропустити, «читайте» дорогу самі, бережіть себе, використовуйте захисні шоломи та обов’язково дотримуйтесь правил дорожнього руху! Ми та категорія, із трьох перечислених, яким найважче! Бо по тротуарі нам зась їздити, у парках навіть на вело доріжках на нас теж косо дивляться а на проїжджій частині усім на нас взагалі байдуже, нас не бачать чи не хочуть бачити - там ми як жива мішень.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
ВЛАДО, активніше розбудовуйте вело інфраструктуру міста, не зупиняйтесь на вже зробленому, співпрацюйте і дослухайтесь до порад людей, які розуміються в даному питанні і самі є велосипедистами.

Цим відео і дописом загалом, я нікого не звинувачую і не виставляю ніяких претензій. Просто подивіться і зробіть висновки кожен для себе. Мій висновок такий – куплю собі шолома!

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Va Vo

    ПОЛІЦІЮ ДО МАЯКА ХАЙ РОЗЖЕНУТЬ ТУ ВСЮ ШВАНЬ ТАКСІСТІВ ПОСТАЮТЬ НА ПРОЇЖІЙ ЧАСТИНІ ,СТВОРЮЮТЬ АВАРІЙНУ ОБСТАНОВКУ,
  • Va Vo

    БО ТАКСІСТИ МУДАКИ ЇЗДЯТЬ ЯК ХОЧУТЬ

    САМЕ БІЛЬШЕ ПРОПОК АВАРІЙ ЧЕРЕЗ ТАКСВСТІВ-ВІЧНО СПІШАТЬ І НАРУЩАЮТЬ

    ПОЛОВИНА АЛКОГОЛІКИ,НАРКОМАНИ
  • Андрій Славопас

    Шановні велосипедисти, якщо хочете зберегти здоров'я і життя, то так не катайтесь,  і проблема не у вашій правоті чи неправоті. Проблема в здоровому глузді. Ви повинні розуміти, що при сучасному інтенсивному русі, водії інколи автомобілі не помічають, а що говорити про велосипеди. При переїзді важких перехресть потрібно бути дуже обережним і, можливо, взагалі перейти дорогу ведучи велосипед по пішохідному. Всі ми люди, всі ми помиляємось.

    По даному випадку можу сказати, що винен водій автомобіля, але жіночка на велосипеді могла б так не поспішати і пригальмувати заздалегідь перед небезпечною ділянкою.

    Якби жіночка важко травмувалась, то добре від цього не було би нікому, ні їй, ні водію автомобіля. Шануйте один одного і будьте  добрішими.
  • тойво

    З якою швидкістю їхала велосипедистка ?

    По відео,то таки досить швидко,як для міста.

    дядя_Юра reply тойво

    швидкість була значно менша, ніж у звичайних авто

    Nazar Khamuliak reply тойво

    25-30 км./год. це наша привчена з дружиною швидкість, також там 2 км. спуск під кутом 30 градусів. Велосипеди у нас мега справні, можливо краще ніж той ланос. Навички водіння у нас прекрасні про що видно як моя дружина не застосувавши екстрене гальмування чи вилажування велосипеду пробувала (і їй це вдалося) уникнути ДТП.

    тойво reply Nazar Khamuliak

    все таки зашвидко.як для центральних доріг.бо як не машина може вискочити,так і пішохід.

    я і водій авто,і трохи велосипедист (при наявності вільного часу).я як по місту катаюся на вело,то шв макс 15 км і 100% увага.хоча основні маршрути в мене поза місто.



    ще багато вело люблять їздити в навушниках.це взагалі верх безвідповідальності.



    добре що все обійшлося мінімальними травмами.

    тойво reply тойво

    і ще одне.треба спереду навіть вдень,включати ліхтар.

    за бокові світловідбивачі і задні ліхтарі то само собою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up