Майор, який напідпитку збив трьох дівчат, може вийти під "смішну "заставу". Курсантки бояться за своє життя

Майор, який напідпитку збив трьох дівчат, може вийти під "смішну "заставу". Курсантки бояться за своє життя
  • Заставу за Володимира Холодного поки не внесли, він наразі перебуває під вартою, — повідомив адвокат потерпілих.
  • Усі троє постраждалих звернулись до Генпрокурора Ірини Венедиктової, адже бояться тиску, якщо майор перебуватиме на волі. " Я переживаю за своє та життя і здоров’я моєї сім’ї, враховуючи особистість обвинуваченого», — написали у заяві дівчата.

Шевченківський суд Києва залишив під вартою майора Української військово—медичної академії Володимира Холодного, який напідпитку наїхав на трьох курсанток, але визначив альтернативу – право внесення застави у 168 тисяч гривень. До цього часу, нагадаємо, мірою запобіжного заходу для майора було перебування під вартою. Про це повідомив тернопільський адвокат усіх трьох потерпілих Михайло Самуляк.

Потерпілі бояться тиску, тому звернулись до Генпрокурора Ірини Венедиктової.

Відео дня
  • Усі троє є курсантками ВУЗу, — пояснив адвокат Михайло Самуляк. — Тому є ризик його впливу на потерпілих через інших співробітників академії, де навчаються дівчата. Прокурор також наполягала на триманні під вартою.

Володимир Холодний під час крайнього судового засідання запевняв, що не встиг познайомитися з ким-небудь в академії. Раніше він служив у військовій частині і лише за два тижні до інциденту був переведений до академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів.

Обвинувачений вкотре наголосив, що вину визнає і готовий нести покарання. Але не погодився із цивільним позовом про відшкодування військовому госпіталю 249 тисяч гривень на лікування покалічених курсанток.

Нагадаємо, 25 серпня у Києві на території військової частини на вулиці Зоологічній водій авто Toyota Prius наїхав на трьох курсанток Української військово-медичної академії. 46-річного чоловіка затримали на місці події, стан його сп'яніння підтвердив драгер. Троє студенток медичної спеціальності військового вишу приїхали забрати форму.

За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років. 

Троє 23-річних курсанток отримали серйозні травми: двом ампутували по одній нозі, у третьої були переламані обидві нижні кінцівки. Водночас постраждалі відмовились від грошей, які як компенсацію пропонував через свого захисника майор.

Інтереси усіх трьох потерпілих у ДТП курсанток представляє тернопільський адвокат Михайло Самуляк.

Побоюючись тиску, якщо майор вийде під заставу, 24 грудня усі троє травмованих звернулись із заявою до Генерального прокурора України Ірини Венедиктової та військового прокурора Київського гарнізону Євгена Гладія.

  • Ухвалою Шевченківського районного  суду міста Києва від 23 грудня 2020 року залишено під вартою майора В.С. Холодного, надавши можливість йому звільнитись під заставу в розмірі 168 тисяч гривень, — йдеться у заяві Тетяни Ніколаєвої. — Я вважаю, що ця сума є мізерною для людини, яка напідпитку здійснила наїзд на території Української військово-медичної академії на мене і двох інших потерпілих, внаслідок чого ми отримали тяжкі тілесні ушкодження.

«Якщо майор В.С. Холодний звільниться під заставу, є ризики, що він буде здійснювати тиск та незаконно впливати на мене, як потерпілу, та на мою сім’ю, з метою зменшення покарання для нього і зміни моєї позиції у справі, — пише у заяві інша потерпіла Олександра Гуй. — Я переживаю за своє та моєї сім’ї життя і здоров’я, враховуючи особистість обвинуваченого».

Галина Николин, третя потерпіла курсантка, у заяві зазначила, що, як і інші дівчата,  продовжує навчатися в Українській військово-медичній академії. І,  якщо майор В.С. Холодний вийде на волю, він зможе здійснювати незаконний вплив на неї, у тому числі через викладачів ВУЗу.

  • Більше того, якщо майор В.С. Холодний опиниться на свободі, це може призвести до необґрунтованого затягування справи, адже один раз його адвокат вже не з’явився на справу, і майору В.С. Холодному буде вигідно затягувати розгляд справи, оскільки він перебуватиме на волі, — зазначила Галина Николин.

Потерпілі у кримінальному провадженні позбавлені можливості звернутися з апеляційною скаргою на вищевказану ухвалу суду, тому просять невідкладно оскаржити ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 23 грудня 2020 року щодо обрання майору Холодному В.С. запобіжного заходу утримання під вартою з правом внесення застави.

Читайте також Майора, який напідпитку покалічив трьох курсанток, суд залишив під вартою – без права внесення застави
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дмитро Сана

    З нашим терпінням це буде ще довго продовжуватись....
  • Stefan Tsiunyk

    ...Доборолась Україна до самого краю!...

    Pavel Orestovich reply Stefan Tsiunyk

    Stefan Tsiunyk та то завжди так було і ніц не змінюється. Біг по колу на дні😐
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільському районі врятували 650 тварин Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up