На пішохідному переході автобус насмерть збив 75-річну тернополянку

На пішохідному переході автобус насмерть збив 75-річну тернополянку
  • Жінка померла в кареті «швидкої» одразу на місці пригоди.
  • Водій пояснював слідчим, що не побачив людей на дорозі.
  • Обоє водіїв – тверезі.

У Смиківцях, поблизу Тернополя, на освітлюваному пішохідному переході туристичний автобус збив людину насмерть. Про це на власній сторінці у «Фейсбук» повідомила тернополянка Катерина Бойко.

- Бачила на власні очі патрульних, які обгородили місце ДТП стрічкою, автобус на польській реєстрації та силует на асфальті, обведений крейдою з калюжами крові, - пише жінка.  

У секторі комунікації головного управління нацполіції в області інформацію підтвердили. Та повідомили, що під колесами рейсового автобуса загинула жінка. Чоловік, який був разом з нею, - не постраждав.

Відео дня
  • О 19.50 18 жовтня на лінію 102 поступило повідомлення від жителя м. Львів про ДТП з потерпілими у с. Смиківці Тернопільського району, - підтвердив начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. - На місце події виїхала слідчо-оперативна група, а також група з розслідувань ДТП головного управління.

На місці події встановили: водій рейсового автобуса «Одеса-Варшава» марки «Мерседес-Бенц», рухаючись в напрямку Тернополя, допустив наїзд на пішохода.

  • 75-річна тернополянка переходила дорогу у межах нерегульованого пішохідного переходу, - повідомив Сергій Крета. - Від отриманих травм жінка померла на місці пригоди.

Як стало нам відомо, жінку ще встигли занести до «швидкої», але врятувати життя травмованій людині медикам не вдалось. Водій пояснював слідчим, що просто не помітив людей на дорозі. Хоча освітлення у Смиківцях у темну пору доби є.

  • За попередньою інформацією, водії були тверезі, - повідомили в секторі комунікації головного управління нацполіції в області.  

Автобус рейсовий, з польською реєстрацією. На момент аварії в салоні перебувало 13 пасажирів, які рухалися до Львова, повідомили в секторі комунікації головного управління нацполіції в області.  

Довідка

Від початку року в області сталось 518 ДТП з потерпілими. В них 34 людини загинули.

Ріст ДТП з потерпілими – 38%, повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • тойво

    якщо є перехід то за 200м до нього треба ставити знак 50.і жостко карати тих хто їде 55 і більше...

    а то женуть в населеному пункті 90-100 от і не помітив...

    ghf reply тойво

    Давайте будемо реалістами. Якщо б автобус Одеса - Варшава в кожному селі по трасі перед пішохідним переходом їхав 55 км/год., то з Одеси до тих же Смиківців він би їхав три-чотири дні! Те саме стосується TIR та інших машин, що їдуть на далеку відстань. Тим більше в селах на переходах народу мало, гальмувати перед кожним пустим переходом якось тупо виходить і ніхто цього не буде робити. А підземні переходи - раз вклав гроші і 50 років спокій. Скільки життів врятував, наприклад, підземний перехід біля нової Ватри? А років йому певно більше ніж 50 буде. І ще стільки простоїть.
  • ghf

    В Смиківцях рельєф місцевості дозволяє будувати підземні та надземні переходи. Скільки там має ще загинути людей? Село на трасі, машини мчать, ті що їдуть згори сліплять фарами тих, що їдуть знизу, і ніякі пішохідні переходи людей не врятують! Навіть освітлені.

    тойво reply ghf

    врятують якщо дотримуватись правил які вказують про макс. швидкість в населеному пункті.

    підземний це звичайно круто але їх ніхто робити не буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up