На залізничних вокзалах усіх обласних центрів відкриють пункти вакцинації проти COVID-19

На залізничних вокзалах усіх обласних центрів відкриють пункти вакцинації проти COVID-19

Пункти вакцинації проти COVID-19 розгорнуться на залізничних вокзалах у всіх обласних центрах, повідомляє Укрзалізниця.

23 жовтня, крім раніше відкритих, почнуть діяти такі пункти на вокзалах Івано-Франківська та Маріуполя, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«Подорожі мають бути безпечними. Спільно з МОЗ ми розгортаємо пункти вакцинації в ключових транспортних хабах країни: вокзалах, аеропортах, автовокзалах, найбільших поштових відділеннях. Пункти вакцинації вже діють на 10 вокзалах, сьогодні ще додадуться Маріуполь та Івано-Франківськ, з понеділка відкриється центр вакцинації в аеропорту Борисполя. Ми просимо пасажирів із розумінням поставитися до обмежень, які насправді вже рятують життя: лише за дві доби вдалося виявити майже 300 інфікованих осіб, які мали сідати у потяг», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами в.о. члена правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Перцовського, пункти вакцинації, які Укрзалізниця почала відкривати на вокзалах з 21 жовтня, є популярними серед населення.

Відео дня

«Рішення про відкриття пунктів вакцинації на вокзалах — це значний внесок залізничників у боротьбу з пандемією коронавірусу. Щодня вокзали приймають тисячі пасажирів, які відтепер можуть отримати щеплення, не витрачаючи додатковий час на поїздку до медзакладу. Так, станом на сьогоднішній ранок у наших пунктах зроблено понад 2 тис. щеплень. Крім того, вони є зручними для мешканців міст, адже, як правило, вокзали знаходяться у місцях зі зручною транспортною розв’язкою», — зазначив Олександр Перцовський. 

Також у компанії триває вакцинація працівників, насамперед тих, які контактують з клієнтами. «Наразі вже вакциновано 30% провідників, найближчим часом ця цифра буде збільшена вдвічі», — резюмував Олександр Перцовський.

З 25 жовтня пункти вакцинації почнуть працювати на залізничних вокзалах у Херсоні, Ковелі, Кривому Розі, Нікополі, Подільську, Миколаєві, Чернівцях та Роздільному.

Нагадаємо, раніше такі пункти було відкрито на залізничних вокзалах Києва (2 пункти), Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Ніжина, Коростеня, Рівного, Хмельницького та Ужгорода.

Також на 10 залізничних вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава (станція Полтава-Київська). Тут невакциновані пасажири можуть зробити експрес-тест та отримати довідку, що в разі негативного результату буде підставою для посадки в поїзд. Ця послуга для пасажирів, які мають квиток на поїзд, коштує 350 грн. Від початку їх функціонування — 21 жовтня — було зроблено понад 4 тис. тестів.

Читайте також Вакцинувалася, щоб поїхати додому: ми перевірили, як працюють нові правила перевезень на вокзалах Тернополя

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up