Перші протоколи за новими штрафами у Тернополі: п'яного водія зупинили на Дальньому пляжі

Перші протоколи за новими штрафами у Тернополі:  п'яного водія зупинили на Дальньому пляжі

Драгер зафіксував 2.29 проміле алкоголю в крові 53-річного чоловіка.

17 березня на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що на "Дальньому пляжі", нетверезий водій сів за кермо автомобіля Chevrolet та наїхав на огорожу. Про це повідомляє патрульна поліція Тернополя.

Патрульні негайно прибули за вказаною адресою, де на них очікував заявник та винуватець автопригоди. Інспектори поспілкувалися з 53-річним водієм та виявили в нього ознаки алкогольного сп'яніння. Поліцейські запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2.29 проміле алкоголю в крові громадянина, що суттєво перевищує допустиму законом межу.

Відео дня

Патрульні склали на водія протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) КУпАП, за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП)КУпАП та відсторонили чоловіка від керування автомобілем.

Нагадаємо, що з 17 березня в Україні набули чинності  нові  штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, посилено відповідальність за кермування у нетверезому стані, перевищення швидкості, створення аварійної ситуації.

За водіння у нетверезому стані штраф зріс з 10,2 тис. грн до 17 тис. грн, плюс позбавлення водійських прав на один рік. Якщо протягом року водій повторно здійснює таке правопорушення, то штраф становитиме 34 тис. грн, прав позбавлять на три роки, а автомобіль конфіскують. За третє таке правопорушення протягом року штраф буде вже 51 тис. грн, водія позбавлять прав на 10 років і конфіскують транспортний засіб. Також може загрожувати адміністративний арешт.

Читайте також Було/Стало: в Україні посилили відповідальність за порушення правил дорожнього руху (ІНФОГРАФІКА)
Новий закон про "п'яну" їзду: збільшили штрафи, є зміни в освідуванні і не тільки. Аналізує юрист (ГРАФІКА)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up