На одній з доріг Тернопільщини вже працює перший TruCAM

На одній з доріг Тернопільщини вже працює перший TruCAM
  • На дорозі міжнародного значення «Тернопіль–Львів-Рава-Руська» патрульна поліція фіксуватиме швидкість автотранспорту за допомогою приладу TruCAM.
  • Сьогодні, 3 грудня, лише попереджатимуть про порушення. З 4 грудня порушників штрафуватимуть.

Про використання TruCam тенопільськими патрульними розповів начальник управління патрульної поліції Тернопільської області Богдан Шевчук.

- Поки що у нас один такий прилад. Він працює в автоматичному режимі і буде обслуговувати дорогу міжнародного значення М – 09 «Тернопіль–Львів-Рава-Руська», - повідомив пан Шевчук. - Саме на цій ділянці дороги найчастіше трапляються дорожньо-транспортні пригоди з травмованими та потерпілими. Згідно з статистикою тут  трапилося 53 ДТП, у яких 7 осіб загинуло, 14 - отримало травми.

Додатково встановлять дорожні знаки на 10-му і 13-му кілометрах у напрямку Львова і Тернополя.

Відео дня

- Там, де будуть патрулювати, будуть встановлені відповідні дорожні знаки, - зазначає Богдан Шевчук. - Вони попереджатимуть водіїв про те, що ведеться фото-, відеофіксація порушень Правил дорожнього руху. Це фотокамера на синьому фоні. Впродовж 2 кілометрів від цього знаку стоятиме патрульний екіпаж з проблисковими маячками і TruCamом.

Як розповів начальник управління патрульної поліції Тернопільської області , у прилад поліцейський вводить своє прізвище, ім’я, по-батькові, вказує відрізок дороги і кілометр, зазначає допустиму швидкість та похибку.

- Мінус TruCamу в тому, що він не прцює вночі, - каже Богдан Шевчук. - Ділянка має бути освітленою. Батареї вистачає на зміну одного автопатруля. Та якщо буде мороз чи інші погодні умови, або розрядиться, то є додаткова батарея. Відеофіксація зберігатиметься на накопичувачі впродовж 2-3 місяців.

Фото- та відеофіксація порушення зберігатиметься у патрульні поліції у відділі адміністративної практики або у відділі ІТ, копії отримає і водій.

Коштує один TruCam приблизно 70 тис. грн.

В управлінні патрульної поліції нагадують, що згідно з частиною 1 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше ніж на 20 км/год – тягне за собою штраф у розмірі 255 гривень; згідно з частиною 3 статті 122 КУпАП – перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше ніж на 50 км/год – тягне за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень.

Довідка

Буде п’ять ділянок дороги, де працівники поліції патрулюватимуть з TruCam.

0 км + 110 м (в напрямку м. Львів);

16 км+ 070 м (в напрямку м.Львів);

18 км + 200 м (в напрямку м.Тернопіль);

32 км + 150 м (в напрямку м. Львів);

34 км + 500 м (в напрямку м.Тернопіль)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up