Погодився підвезти знайому з донькою: жінка загинула у ДТП, а малеча опинилась у лікарні. Що сказав суд?

Погодився підвезти знайому з донькою: жінка загинула у ДТП, а малеча опинилась у лікарні. Що сказав суд?
  • Skoda вилетіла на зустрічну і зіткнулась з автобусом, в якому тоді перебувало близько десятка пасажирів. Аби дістати з понівеченого авто водія та пасажирів, рятувальникам довелось розрізати його.
  • Пасажирка авто загинула, її 8-річна донька потрапила до лікарні. У важкому стані госпіталізували й водія Skoda. За меддопомогою тоді звернувся водій автобуса та один із пасажирів.

 

Сорокашестирічна жінка загинула, а водій та дитина потрапили до лікарні — такі наслідки дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася поблизу с. Дибще в колишньому Козівському районі 17 липня 2019 р. близько 14 год. Водій Skoda Superb виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автобусом «Бережани-Тернопіль».

Аби дістати з понівеченого авто Василя К., водія Skoda, рятувальникам довелось розрізати автівку. Його у тяжкому стані доправили до лікарні. У водія, як повідомляла лікар Бережанської швидкої Галина Носко, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, політравми: закрита травма грудної клітки, закрита травма живота, підозра на розрив селезінки і закритий перелом лівого стегна. А малу пасажирку авто, 8-річну доньку загиблої знайомої водія, того ж дня прооперували — у дівчинки були серйозні переломи руки. Водій автобусу отримав унаслідок зіткнення перелом лівого надколінника, через що у лікарні провів більше трьох тижнів. Поліція відомості про подію внесла до ЄРДР за ч. 2 ст 286 Кримінального кодексу України. Водія легковика звинуватили у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, а також заподіяло середньої тяжкості тілесні ушкодження дитині і водію автобуса.

Відео дня

У червні Козівський райсуд оголосив вирок водієві Skoda Superb Василеві К. Як вдалось нам дізнатись, він працював старшим оглядачем ремонтником вагонів Тернопіль пункту технічного обслуговування вагонів виробничого підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо Тернопіль» регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця». Того дня погодився підвезти до села свою знайому Аліну та її 8-річну доньку Олю (імена жінки на дівчинки змінені з етичних міркувань – прим. авт.).

У суді водій вину визнав повністю, просив не карати його в’язницею, щиро каявся і стверджував, що розуміє біль втрати, якої завдав потерпілим, співчуває їм і просив вибачення. А його адвокат просив суд обрати міру покарання, яка не пов`язана з позбавленням волі — у зв`язку із інвалідністю підзахисного.

  • Дружини не повернути, а шкода, завдана обвинуваченим, відшкодована йому в повному обсязі, — казав на одному з березневих засідань у суді чоловік загиблої Аліни. Чоловік надалі просив розглядати справу без його участі, про що надав відповідну заяву через канцелярію суду.

Чоловік пригадував, дружина сама подзвонила до їхнього знайомого і односельця Василя, аби разом поїхали до села Шумляни Підгаєцького району. Близько 11:00 год. дружина разом з дочкою сіли біля «Орнави» до авто. Дружина сиділа за водієм, поруч на задньому сидінні донька. Про аварію дізнався від поліцейських. А за кілька хвилин із мобільного дружини передзвонила й донька. Дитина казала, що її забрали до лікарні. Про те, що дружини немає на цьому світі, тоді ще не знав.

Водій автобуса у суді повідомив, що працює водієм у ТДВ «Бережаниавтотранс». О 12:50 год. він виїхав з Бережан у напрямку Тернополя. Не доїжджаючи до заправки в с.Дибще, в автобус врізався автомобіль, водій якого виїхав на зустрічну смугу. Сам водій травмувався, а пасажири його автобуса, на щастя, не постраждали. Чоловік просив відшкодувати завдану йому матеріальну шкоду. Щодо покарання кривдникові – поклався на думку суду.

Експерти, до речі, у суді підтвердили, що обидва водії в момент ДТП були тверезими.

  • Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначити йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком 3 роки, — таким був вирок Козівського райсуду. — На підставі ст.. 75 ККУ, звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на три роки, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Понад 7 тисяч грн. має сплатити Василь за проведення експертиз, а ще оплатити послуги адвоката водія автобуса.

Вирок може бути оскаржено сторонами до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Козівський районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зоряна Борис

    17липня 2019року!!!!
  • Алёна Нищета

    Люди добри как не карты а кто тогда будет сидеть ребонок остался без Мамы смысл этого слова сирота 🤟

keyboard_arrow_up