Посвяткували, сіли за кермо. Тепер заплатять по 10 тисяч штрафу

Посвяткували, сіли за кермо. Тепер заплатять по 10 тисяч штрафу
  • У водія «копійки» доза алкоголю в крові перевищувала норму в 9 разів.
  • Водій іномарки відмовився від «Драгеру». Проте патрульні стверджують, що в нього були явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Двох водіїв, які керували своїми автомобілями напідпитку, атримали патрульні сьогодні вночі. На обох склали протоколи за ст. 130 КУпАП. Обом загрожує штраф 10 тис. 200 грн та позбавлення права керування строком на 1 рік. Рішення прийматиме суд.  

Близько 3:20 7 жовтня патрульні зупинили 26-річного водія ВАЗ-2101.

  • У водія були явні ознаки алкогольного сп’яніння, це підтвердили згодом результати «Драгера» - 1,71 проміле, - повідомила т.в.о. речника управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. – А це приблизно в 9 раз перевищує норму. На водія оформили протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Через 20 хвилин в поле зору правоохоронців потрапив водій Opel. Зупинили його за порушення правил руху. Проте виявилось, що чоловік за кермо сів напідпитку.

Відео дня
  • 56-річний водій Opel також був з явними ознаками алкогольного сп’яніння, - каже Катерина Басалига. - Але огляд на місці проходити відмовився. На нього також склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відповідальність за керування автомобілем у стані сп'яніння передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За ч. 1 ст 130 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу 10 200 грн та позбавлення права керування транспортним засобом строком на один рік. У разі повторного вчинення протягом року правопорушення, особа буде притягнута до відповідальності  у вигляді штрафу розміром 20 400,00 грн та позбавлення права керування транспортним засобом строком на три роки. 

Якщо особа притягалася до відповідальності за ст. 130 КУпАП двічі протягом року, в третій раз штраф становитиме 40 800 грн і особа буде позбавлена права керування транспортним засобом строком на 10 років.

Нагадаємо, МВС пропонує запровадити покарання для водіїв, які спровокували ДТП у нетверезому стані, у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від п’яти до десяти років. Зараз покарання передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир

    Я думаю, що взагалі до строку від 7-12 років позбавлення волі, треба прописати і позбавлення керування т.з. на той же строк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up