Посвяткували, сіли за кермо. Тепер заплатять по 10 тисяч штрафу

Посвяткували, сіли за кермо. Тепер заплатять по 10 тисяч штрафу
  • У водія «копійки» доза алкоголю в крові перевищувала норму в 9 разів.
  • Водій іномарки відмовився від «Драгеру». Проте патрульні стверджують, що в нього були явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Двох водіїв, які керували своїми автомобілями напідпитку, атримали патрульні сьогодні вночі. На обох склали протоколи за ст. 130 КУпАП. Обом загрожує штраф 10 тис. 200 грн та позбавлення права керування строком на 1 рік. Рішення прийматиме суд.  

Близько 3:20 7 жовтня патрульні зупинили 26-річного водія ВАЗ-2101.

  • У водія були явні ознаки алкогольного сп’яніння, це підтвердили згодом результати «Драгера» - 1,71 проміле, - повідомила т.в.о. речника управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. – А це приблизно в 9 раз перевищує норму. На водія оформили протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Через 20 хвилин в поле зору правоохоронців потрапив водій Opel. Зупинили його за порушення правил руху. Проте виявилось, що чоловік за кермо сів напідпитку.

Відео дня
  • 56-річний водій Opel також був з явними ознаками алкогольного сп’яніння, - каже Катерина Басалига. - Але огляд на місці проходити відмовився. На нього також склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Відповідальність за керування автомобілем у стані сп'яніння передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За ч. 1 ст 130 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді штрафу 10 200 грн та позбавлення права керування транспортним засобом строком на один рік. У разі повторного вчинення протягом року правопорушення, особа буде притягнута до відповідальності  у вигляді штрафу розміром 20 400,00 грн та позбавлення права керування транспортним засобом строком на три роки. 

Якщо особа притягалася до відповідальності за ст. 130 КУпАП двічі протягом року, в третій раз штраф становитиме 40 800 грн і особа буде позбавлена права керування транспортним засобом строком на 10 років.

Нагадаємо, МВС пропонує запровадити покарання для водіїв, які спровокували ДТП у нетверезому стані, у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від п’яти до десяти років. Зараз покарання передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир

    Я думаю, що взагалі до строку від 7-12 років позбавлення волі, треба прописати і позбавлення керування т.з. на той же строк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up