Ще одне місто на Тернопільщині запроваджує "Соціальне таксі": як замовити послугу

Ще одне місто на Тернопільщині запроваджує "Соціальне таксі": як замовити послугу

«Соціальне таксі» працюватиме і в Чорткові. Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

"Соціальним таксі» зможуть користуватись мешканці Чорткова, які мають захворювання опорно-рухового апарату, пересуваються на візках чи милицях і мають ІІІ, ІV, V групу рухової активності.

А саме: діти з інвалідністю; люди з інвалідністю І, ІІ груп, які досягли 18-річного віку;  хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше, як на чотири місяці); люди з інвалідністю у складі маломобільних груп населення (незалежно від громадянства та місця реєстрації) на час проведення загальнодержавних заходів. 

Це вирішили на черговому засіданні виконкому Чортківської міської ради.

Відео дня

Право на першочергове отримання транспортних послуг мають інваліди війни, учасники бойових дій, особи, які брали участь в АТО, та особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до І категорії.

Перевезення не здійснюються до магазинів та ринків, інших закладів та установ з метою вирішення побутових питань, а також перевезення членів сімей осіб, яким надаються транспортні послуги.

Щоб користуватись «соціальним таксі», потрібно укласти угоду про надання транспортних послуг з терцентром соцобслуговування Чортківської міської ради, надавши пакет документів: заяву, паспорт, ідентифікаційний номер, посвідчення про встановлення групи інвалідності, медичний висновок про потребу в транспортному перевезенні.

Читайте також «Соціальне таксі» вже діє у п'яти громадах Тернопільщини
 

Уклавши угоду, чортківчани подаватимуть заявки на кожну поїздку окремо, не пізніше, ніж за два дні до дати запланованої поїздки до 13:00. Екстрені заявки можуть бути виконані при наявності вільного часу в графіку руху автомобіля або якщо маршрути збігаються. Транспортні соціальні послуги для вказаних у положенні категорій осіб надаються безкоштовно з понеділка по п’ятницю з 8:00. до 16:00.

Нагадаємо, задля того, щоб Чортків мав можливість отримати за кошти державного бюджету спеціалізований автомобіль для людей з інвалідністю, необхідно було створити службу з перевезення «Соціальне таксі» при Територіальному центрі соціального обслуговування.

Додамо, що нещодавно запровадили соціальне таксі для людей з інвалідністю у Збаражі.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Николай Шкира

    Толку якщо вночі не працює...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up