Хто руйнує дороги у місті

Хто руйнує дороги у місті

Тернополяни часто бачать перевантаженні вантажівки, що їдуть по місту. У патрульній поліції кажуть, що миттєво реагують на такі порушення. Лише минулої ночі склали чотири постанови за такі порушення.

Вантажівки, превантажені піском, камінням чи асфальтом, на вулицях Тернополя активно обговорюють містяни в соцмережах. Адже так званий “перевантаж” в літню пору сильно руйнує асфальтне покриття, яке і так в нашому місті знаходиться в плачевному стані. Зокрема, Дмитро Гайдуцький нещодавно на вул. 15 Квітня, що навпроти старого “Сільпо”, спостерігав таку картину.

- Їде вантажівка “Камаз”, завантажена піском так, що на кожному горбочку пару відер піску сиплеться на дорогу, - коментує пан Гайдуцький.

Корисне посилання

Актуальні ціни на КамАЗ у Тернополі на Automoto.ua.

Чоловік жартома припускає, що можливо це якась новітня технологія ремонту доріг? На його думку, така машина має бути накрита зверху брезентом, тому що коли вантажівка їде по дорозі, пісок роздуває вітром на всі боки. 

Відео дня

- Запечатав водій “Камазу” тим, що на перехресті біля старого “Сільпо” навіть не подумав зупинитись на червоне світло, лише додав газу! - продовжує він. - До речі збоку зі сторони пр-ту Злуки другий в "черзі" стояв патрульний автомобіль. Уявляю, що було б, якщо ця “махіна” з піском підімяла під себе пару легковушок. 

У патрульній поліції кажуть, що з настанням літа патрульні посилили контроль за транспортними засобами, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів та за наявністю у водіїв необхідних документів. І миттєво реагують на такі вантажівки з “перевантажем”. Зокрема, лише від початку червня винесено близько 70 постанов за порушення дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

- У спеку вантажівкам заборонено рухатись дорогами загального користування, - коментують в Патрульній поліції Тернополя. - Обмеження діє за температури понад +28 градусів, у період з 10.00 до 22.00 год. та стосується вантажних транспортних засобів загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т.

За недотримання вказаних вимог патрульні притягують порушників до адміністративної відповідальності за ст.139 (пошкодження автомобільних доріг,  -прим. ред.).

Разом з тим, охоронці порядку звертатимуть увагу на відповідність маркування транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі, наявність інформаційних таблиць або знаків-табло небезпеки та їх стану, який повинен відповідати державним стандартам.

Лише минулої ночі патрульні поліцейські міста винесли чотирьом водіям постанови за статтею 132-1 “Порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів” КУпАП. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 510 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up