Смертельна ДТП на пішохідному переході на Тарнавського: як покарали п’яного водія

Смертельна ДТП на пішохідному переході на Тарнавського: як покарали п’яного водія
  • Пішохід отримав серйозні травми голови з переломами кісток склепіння та основи черепа, від яких помер у Тернопільській університетській лікарні.
  • Водій в суді зізнався і що збив чоловіка на пішохідному переході, і що був п’яним. Але чому мати загиблого просила суворо не карати водія?

За скоєння смертельної ДТП засудили водія ЗАЗ, який, рухаючись вул. Тарнавського в напрямку просп. Злуки, на пішохідному переході збив чоловіка. Той невдовзі помер у лікарні.

Нагадаємо, про аварію, яка сталась 29 липня 2020 року о 21 год. 30 хв на вул. Тарнавського у Тернополі, редакцію повідомили читачі.

— Обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, керував автомобілем «ЗАЗ TF698K», чим грубо порушив вимоги п. 2.9. (а) Правил дорожнього руху України, відповідно до яких, водіям категорично заборонено керувати транспортними засобами у стані сп`яніння, - йдеться у матеріалах справи.

Відео дня

Вказаним автомобілем він рухався без пасажирів вулицею Тарнавського зі швидкістю 70 км/год., чим порушив вимоги п. 12.4 ПДР України, оскільки перевищив дозволену для руху транспортних засобів в населених пунктах швидкість 50 км/год.

Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, що навпроти будинку № 1 вул. Тарнавського м. Тернополя, водій не зменшив швидкості руху та не зупинився, щоб надати дорогу пішоходам. В цей час проїжджу частину в межах нерегульованого пішохідного переходу перетинав пішохід.

У результаті наїзду автомобілем «ЗАЗ TF698K», пішохід отримав тілесні ушкодження голови. Його забрала швидка, медики Університетської лікарні боролись за його життя, але врятувати не вдалось.

Мати шукала сина, дзвонила у поліцію та швидку

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та зазначив, що ввечері 29 липня 2020 року він справді сів за кермо напідпитку. На вул. Тарнавського, в момент, коли пішохід підійшов до половини проїзної частини дороги, він його збив. Після цього, пригадував у суді, він зупинився.  На місце приїхала швидка. У вчиненому, запевнив, щиро розкаюється та повідомив, що завдану шкоду потерпілій відшкодував в повному обсязі.

Мати загиблого у суді розповіла, що проживала разом із сином. Того дня син мав повернутись додому близько 21-ої. Доли син додому не з’явився, жінка пішла його шукали. Але того наче слід простиг. Тоді мати почала дзвонити у швидку і поліцію. Саме поліцейські їй повідомили про ДТП та відвезли до лікарні. Потерпіла просила суд суворо не карати обвинуваченого та призначити йому мінімальне покарання, не пов`язане із позбавленням волі.

При призначенні покарання обвинуваченому, суд врахував ступінь тяжкості, характер та наслідки вчиненого злочину, особу винного, зокрема те, що він раніше не судимий, учасник бойових дій, на утримані має неповнолітню дитину, за місцем проживання характеризується позитивно. Та думку потерпілої, яка просить суворо не карати обвинуваченого. Серед обставин, які пом'якшують покарання, - визнання ним своєї вини, щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, відшкодування завданої шкоди. До обставин, що обтяжують покарання, суд відносить вчинення злочину в стані алкогольного сп'яніння.

Умовний термін та повернуть заставу

  • Визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки, - таким був вирок Тернопільського міськрайонного суду. - Відповідно до ст. 75 КК України, звільнити від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому три роки іспитового строку.

З обвинуваченого стягнуть в користь держави процесуальні витрати за проведення експертиз на загальну суму 4 413 грн. 15 коп. Запобіжний захід у виді застави, застосований до обвинуваченого, згідно ухвали Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 1 серпня 2020 року, скасують після набрання вироком законної сили. Заставу у понад 100 тис.грн, внесену 4 серпня, повернуть заставодавцю після набрання вироком законної сили.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області, шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Білецький

    ...новина минулого літа!! археологи , блд.
  • Георгий Вдодович

    Вже охреніли ті 20 хвилин.
  • Olya Yarish - Klymiv

    Дуже цікаво читати, особливоколи щоб прочитати треба купити підписку 👍
  • Любов Л.

    Так і є... Все було куплено! І ніяка совість там не мучила нікого
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up