Свідоцтво про реєстрацію на іномарку відновлять за 588 грн

Свідоцтво про реєстрацію на іномарку відновлять за 588 грн
  • Процедура відновлення техпаспорта аналогічна постановці автомобіля на облік, тому присутність транспортного засобу в ТСЦ також є обов'язковою.
  • Свідоцтво потрібно міняти у випадку зміни палива, об’єму двигуна, кольору авто або держномера, після погашення кредиту, зміни адреси реєстрації власника.

Ви втратили свідоцтво про реєстрацію на автомобіль, або його просто вкрали - документ потрібно відновити.

Для цього необхідно звернутись до Територіального сервісного центру МВС в області, де вам видуть дублікат свідоцтва про реєстрацію.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ГАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Дублікат свідоцтва про реєстрацію відновлять за годину і це обійдеться для іномарки у 588 грн, для вітчизняного авто – 505 грн. Це без заміни номерних знаків. Якщо із заміною – до цієї суми додавайте 128 грн.

Відео дня
  • Процедура відновлення техпаспорта аналогічна постановці автомобіля на облік, тому присутність транспортного засобу в ТСЦ також є обов'язковою, - пояснив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Експерт-криміналіст звірить номери двигуна і кузова, машину перевірять у всіх базах даних.

Після чого в територіальному сервісному центрі МВС громадянин із документами підходить до вільного адміністратора та здійснює необхідні операції.

  • Причиною для заміни свідоцтва про реєстрацію може стати не лише втрата або крадіжка, але й зміна інформації про автомобіль чи його власника, - пояснив Василь Барановський. - Наприклад, у випадку зміни палива, зміни об’єму двигуна, зміні кольору автомобіля або держномера, після погашення кредиту, зміни адреси реєстрації власника тощо.

Процес перереєстрації авто та отримання нового свідоцтва про реєстрацію не змінюється за винятком необхідності надати додаткові документи: після установки газобалонного обладнання необхідно надати акт установки ГБО і свідоцтво інсталятора; якщо ви отримали авто у спадщину, доведеться надати свідоцтво про право спадкоємства і витяг з нотаріального реєстру; після погашення кредиту потрібно взяти в банку відповідного листа, підкріпивши його кредитним і заставним договором і витягом з реєстру заборон; у разі заміни двигуна необхідно надати дозвіл інституту переобладнання.

  • Якщо ви переїхали до іншого регіону України, ніяких додаткових документів не потрібно, - каже Василь Барановський. – Однак, необхідно пам'ятати, що звернутися до сервісного центру за будь-якої з причин, що вимагають внесення змін до реєстраційних документів на автомобіль, потрібно протягом 10 днів з моменту появи будь-якої з таких причин.

Документи, необхідні для виготовлення нового свідоцтва:

  • громадянський паспорт;
  • довідку про присвоєння ІПН;
  • квитанцію про оплату;
  • оригінал і копію нотаріально завіреної довіреності (якщо ви користуєтесь автомобілем за довіреністю), в якій повинно бути зазначено «право отримувати реєстраційні документи та номерні знаки, або вносити зміни до реєстраційних документів.

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up