Ти Бог на дорозі, чи хто? Через зміну руху водієм у маршрутці дійшло до шарпанини

Ти Бог на дорозі, чи хто? Через зміну руху водієм у маршрутці дійшло до шарпанини
  • Сьогодні у мене з рук вирвали сумку, телефон – а далі що буде? Битимуть? Обурена  пасажирка маршрутки №4 звернулась до редакції.
  • Жінка вже поскаржилась до Управління транспортних мереж та зв'язку . Що загрожує водієві і чи припинить після скарги самовільно змінювати маршрут, що категорично заборонено?

Вирвали мобільний з рук та сумку, яку кинули на землю. Жінку шарпали, а від криків і прокльонів хотілось затулити вуха. Так закінчився проїзд у маршрутці №4 8 жовтня для Оксани Ковальчук (дані змінені на прохання пасажирки. Справжні дані є в редакції – прим. авт.).

Жінка вже поскаржилась до управління транспортних мереж та зв'язку міськради та прийшла до редакції, аби розказати про неподобство, таким чином припинивши всі порушення.

Відео дня

Все почалось кілька тижнів тому. Водій маршрутного автобуса №4, яким жінка оранку дістається на роботу, самовільно і щодня змінює маршрут.

—  Дійшло до абсурду! Перед цим в автобусі проводять голосування, куди їхати. Тих, хто планував їхати за офіційним маршрутом, ображають, хамлять, сьогодні у мене пасажирка виривала з рук телефон і сумку, — розповіла пані Оксана. — Йдеться уже не стільки про бардак у міському транспорті. Як про те, до чого це призводить. Зате водій — герой! Сам собі режисер.

Шарпанина почалась, коли жінка почала все знімати на телефон, аби не бути голослівною і мати докази. Одна з розлучених пасажирок, яка була за зміну маршруту, ймовірно, їй так зручніше діставатись до місця призначення, вирвала в Оксани з рук сумку, кинула на землю і намагалась вирвати телефон.

— Не дали мені дозняти відео ті, кому цей бардак підходить, — поділилась Оксана Ковальчук. — Але були і обурені люди. Бо водій вже навіть не повідомляє, що їде не за маршрутом. Словом, все, як завжди.

Жінка розповіла, що дістається щодня на роботу маршруткою №4. Він має їхати зі «Східного», мостом попри «політес» і повертати направо, до залізничного вокзалу. Проте чомусь вже кілька тижнів водій повертає біля стадіону, їде по вул. Лисенка і зупиняється за пішохідним мостом через залізничну колію – на вул. Вояків дивізії Галичина.

— Зупиняється там, будемо йому заманеться, часом може видати, мовляв, там довго (офіційним маршрутом – прим. авт.), тому я їду тут, — поділилась жінка. — І так відбувається не раз і не два, а щодня. Це недопустимо.
 

Нині, каже пані Оксана, дійшло мало не до мордобою. Вона вийшла з автобуса і робила фото. Обурена пасажирка підійшла до неї. А тим часом градус сварки наростав у самій маршрутці. Воювали між собою пасажири — ті, кому підходить основний маршрут з тими, хто хоче їхати по Лисенка. Люди сварились, обзивали один одного та кляли.

Часом водій видавав: голосуємо – там великі пробки, тому стоїмо в заторах чи їдемо туди. Ти Бог на дорозі, чи хто? — обурюється пасажирка. — Сьогодні за те, що я відкрила рот і спробувала довести, що він не має права самовільно змінювати маршрут, мене обізвали і шарпали. А далі що — битимуть? Я просто нормально запитала, чому ми їдемо «не туди».

У бік пані Оксани понеслись образи і прокльони. І фраза, мовляв, не подобається — їзди на таксі.

  • Найбільше мене обурили крики, мовляв, не нервуйте водія, чого ви йому псуєте настрій. А мені його не псують? Я прошу виконувати свою роботу і не порушувати — це все, що від нього вимагаю, — пані Оксана ледь стримується. — Позавчора зайшла в автобус і запитала, чи їде за маршрутом. Ледь вичавив за третім разом із себе – «так». Нині знов така ж коломийка.

Жінка повідомила про інцидент начальника Управління транспортних мереж та зв'язку міськради пана Вітрука. Той скерував за номером, де пасажирка залишила скаргу. Там зареєстрували звернення, пообіцяли, що будуть з'ясовувати все.

—  Дане звернення зареєстроване. Управління транспортних мереж та зв'язку з’ясовує дану ситуацію та доручило перевізнику, КП "Тернопільелектротранс", усунути дане порушення, щоб надалі громадський транспорт курсував, відповідно до затверджених Схем руху, — запевнила речниця міськради Мар’яна Зварич.

Самовільна зміна маршрутів категорично заборонена. Громадський транспорт має курсувати, відповідно до затверджених Схем руху — і крапка, запевнила речниця.

Чи покарають саме цього водія – поки невідомо. Наразі дали припис на усунення порушень. Далі, якщо випадок повториться, водій отримає штраф. Суму штрафу у міськраді не озвучили.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Olena Lukashuk

    Була свідком даної ситуації. Ніхто "обурену пасажирку" не зачіпав, вона сама махала руками, тоді у неї і впала сумка, коли знімала на камеру людей без дозволу. Регулярно їду саме цією маршруткою, запевняю, що водії не порушують ПДР, не пропускають жодної зупинки, не хамлять пасажирам. Єдине, в чому їх провина - це те, що вони прислухаються до пасажирів, які спізнюються на роботу. Це вчителі, вихователі, працівники суду... А щодо "обуреної пасажирки", то бачу, що вона іде в бік центральної частини міста, куди з вул. Лесі Українки (де вона сідає) їде багато транспорту, якщо не влаштовує, можна скористатися іншою маршруткою. Та й, чесно кажучи, вона сама по собі щоранку уже не задоволена життям, для чого тоді псувати настрій іншим пасажирам та водієві. І ось така, одна "обурена пасажирка" колотить маленьким світом.

    Olena Lukashuk reply Olena Lukashuk

    Ні, Галя, працівники суду теж їдуть з нами і запізнюються на роботу

    reply Olena Lukashuk

    Olena Lukashuk  она, наверно, работник суда 😄
  • Андрій Адамчук

    Авторизація😁💪
  • Kateryna Bihuniak

    Більшість пасажирів - їдуть з Східного на Новий світ і повернути перед мостом - це єдиний вихід встигнути усім пасажирам бути на Н.Світі до 9.00 🙂
    Можна звісно стояти на мості, але приїжджати після 9.00 на місце призначення і автоматично спізнюватися або отримувати нб 👎🏻Питання для кого тоді розрахований ранковий рейс? (Якщо більшість працівників на 9.00)
    Згідна, що самовільно змінювати маршут не варто, але переглянути для комфорту і адекватного добирання пасажирів з Східного масиву до Нового світу до 9.00 ВАРТО!!!
  • Ivan Zaleskiy

    Грішать багато маршрутчиків. Особливо зранку зі Злуки, по правій полосі, призначеній для повороту на Текстильну, проскакують на кільце і через Фабричну мчать до 6-го магазину.
    А після 17:00 у багатьох маршрут від центру проходить через заправку Автотехсервіс на Злуки

keyboard_arrow_up