Трагедія у День Валентина: передав кермо другові напідпитку, той скоїв ДТП і загинув

Трагедія у День Валентина: передав кермо другові напідпитку, той скоїв ДТП і загинув
  • За те, що передав кермо товаришу, судили водія «дев’ятки». Вирок днями проголосили у міськрайсуді.
  • В межах населеного пункту с. Лучка Тернопільського району водій не впорався із керуванням, авто з’їхало в кювет та врізалось в дерево. Водій загинув, товариш, який дав другові порулити, потрапив до лікарні.

Трагедією закінчилось святкування Дня Валентина для двох товаришів: один отримав травми і судимість, інший – загинув.

Аварія сталась в ніч з 14 на 15 лютого 2020 р в с. Лучка Тернопільського району, на автодорозі “Тернопіль-Микулинці”. Водій не впорався з керуванням, не обрав безпечної швидкості руху, з’їхав з проїжджої частини дороги та врізався в дерево.
Нагадаємо, про нерухому людину в автомобілі ВАЗ, яке врізалося в дерево, на лінію “102″ 15 лютого повідомив перехожий. Кермувальника госпіталізували в реанімаційне відділення. При попередньому огляді медики констатували у чоловіка закриту черепно-мозкову травму, струс, перелом основи черепа та забійні рани. На момент автопригоди в салоні авто було двоє пасажирів. Одного з них також доправили до лікарні. Інший за меддопомогою не звертався. У водія відібрали взірці крові для перевірки на вміст алкоголю. Через 10 днів молодий чоловік помер у лікарні.
Чоловіки зустрілись біля клубу «Олівія», що у Микулинцях Теребовлянського району. Товариш, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, вмовив водія, аби той дав йому порулити. Той погодився і сів поруч – на переднє сидіння біля водія. Ще один з друзів примостився на задньому сидінні. Авто вирушило в бік Тернополя. Дорогою водій напідпитку злетів в кювет.

За те, що передав кермо нетверезому товаришу, засудили водія ВАЗ-2109.

Відео дня

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та в судовому засіданні вказав, що йому було відомо про те, що товариш напідпитку. Але відмовити йому не зміг. Просив суд врахувати його щире каяття у вчиненому, визнання вини та суворо не карати.

- Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 287 КК України, та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді штрафу в дохід держави в розмірі 200  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3 400 гривень, без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, - таким був вирок міськрайонного суду.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерій Якимчук

    А сьогодні що день Валентина,?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up