Подружжя, яке загинуло в ДТП, поверталось з ювілею мами. А що з 5-річним Назарком, який чудом вижив?

Подружжя, яке загинуло в ДТП, поверталось з ювілею мами. А що з 5-річним Назарком, який чудом вижив?
Сиротами залишились 5-річний Назарчик та 16-річний Олександр
  • Двоє синів в мить залишились круглими сиротами. У страшній ДТП вижив 5-річний Назарко. Аби дістати малюка з понівеченого п’яним водієм авто, хлопчика вирізали з машини.
  • Його брат, старший син подружжя Сашко, два роки тому втратив батька, той згорів заживо у власній хаті. 
  • Ми можемо допомогти хлопчикам, підтримавши їх молитвою і фінансово. Картковий рахунок Приватбанка: 5168 7451 0100 1888, Олександр Мищишин.

В аварії під Бережанами загинули Алла Подоляк та її чоловік Володимир. Вони обоє родом з Бережанщини. У ДТП вцілів їхній 5-річний син Назарчик.

Редакція отримала інформацію, що маленький пасажир перебував в дитячому автокріслі — це і врятувало йому життя. Хоча травми малюк отримав дуже серйозні, зазначають лікарі.

Діти в мить стали круглими сиротами

Старший син Алли від першого шлюбу — Сашко — того вечора залишився вдома, у Тернополі, мав нагальні справи. В авто були його мама, братик і вітчим. Родина поверталась зі святкування 70-річного ювілею матері Володимира. Через п’яного водія, який вилетів на зустрічну смугу, Сашко  залишився круглим сиротою. Близько двох років тому у власній хаті згорів рідний батько хлопця.

Відео дня

Осиротів в мить і маленький Назарчик. Він зараз у лікарні. Йому провели КТ голови, УЗД внутрішніх органів, на щастя, серйозних травм і розривів внутрішніх органів не виявили. Але в малюка серйозні травми голови, носика і щелепи, також обличчя. Зараз дитина в реанімації, і рідні просять щирої молитви за його зцілення.

Нагадаємо, ДТП, у якій загинула родина з Тернополя, трапилася 8 листопада близько 19:30 в селі Шибалин, що неподалік Бережан. За попередньою інформацією, водій у стані алкогольного сп’яніння, 1978 року народження, керуючи автомобілем Skoda Yeti, виїхав на смугу зустрічного руху і допустив зіткнення з Daewoo Lanos, у якому їхала родина Подоляків.

Чоловік і дружина загинули миттєво

— У результаті удару чоловік та дружина загинули одразу. П’ятирічного хлопчика у важкому стані екіпаж поліції Бережан, який першим прибув на місце аварії, службовим авто одразу повіз до медзакладу. Дитина від удару опинилася на панелі біля лобового скла. Зараз хлопчик в реанімації, — повідомили у поліції. — Порушника затримали, згідно зі статтею 208 КПК.

Чоловік пройшов тест на стан алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав 1,3 проміле алкоголю. У нього взяли зразки крові.

— Відомості про подію внесені до ЄРДР, згідно зі ч.4 ст.286-1 Кримінального кодексу України, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років. Триває слідство.

Алла Подоляк закінчила філологічний факультет Тернопільського педуніверситету. Проте за фахом не працювала. Жінка сама вивчилась на перукаря, і була дуже добрим майстром, кажуть її постійні клієнтки.

Мами нема, Назар у реанімації

—  Я не хочу вірити в те, що сталося…У нашій пам’яті ти завжди красива, чарівна, молода, добра, щира жінка, любляча і турботлива матір для своїх дітей, хороша напарниця і просто добра Людина, — написала співчуття на сторінці Алли Valentina Matviiv-Stasiuk. — Аллочко, для мене ти завжди будеш жива, я пам‘ятаю тебе тільки такою… 

Друзі родини кажуть, що з першим шлюбом в жінки не склалось, проте залишилось найдорожче, синочок Саша, якому Алла дарувала всю свою любов та материнську ласку. Згодом познайомилась з Володимиром, у 2015 році пара побралась, і жила дуже щасливо. Щастя примножилось, коли в родині з’явився Назарчик.

— Боже, я не можу повірити, невже в цій аварії загинула ця прекрасна сім’я, — написала Наталя Маряш. — Алла, її чоловік , а синочок Назар в реанімації. Чому через п’яних ідіотів стається така біда?! Серце розривається від болю!

«Це такий біль, і як з цим жити – не знаю»… Лише й змогла, ковтаючи сльози, видавати із себе близько подруга Алли, коли спілкувалась із журналісткою.

Шок і неможливість повірити у те, що трапилась така велика біда — так реагують всі, хто знав Аллу та Володимира. Проте родичі і друзі тримаються з останніх сил, адже потрібно подбати про похорони подружжя, допомогти одужати Назарчику та підтримати Сашка.

Родичі кажуть, що Сашка вже забрала його бабуся. Коли одужає молодший син подружжя, він житиме зі своєю бабусею.

І Алла, і Володимир — із сусідніх сіл на Бережанщині. Тому подружжя планують ховати в одному з цих сіл. Де саме, зараз родичі вирішують. Коли стане відомо про місце прощання і поховання, ми повідомимо про це додатково.

— Сашко просто лишився в той день вдома, на це були свої причини, — розповіла близька подруга родини. — І його Бог вберіг. Я прошу молитви за одужання Назарчика. І за спокій душ трагічно загиблих наших друзів — Алли і Володимира. Досі не можу повірити, що сталась така біда. І як з цим далі жити — не знаю…

Що відомо про водія, який врізався в авто подружжя

Вдалось нам дізнатись чимало інформації і про водія, який на власному авто п’яним влетів в автомобіль, де їхали Подоляки. Звуть його Русланом К., йому 43 роки і він проживає в Козові.

Чоловік підприємець, і разом з мамою має магазин продуктів на козівському ринку. Одружений втретє, має трьох дітей. Від першого шлюбу в нього є син. Друга дружина померла від онкології, є донька-дев'ятикласниця. Не так давно Руслан одружився втретє. Зараз спільній дитині немає ще й рочку.

Русланові загрожує до 12 років тюрми за скоєну напідпитку смертельну ДТП.

В аварії водій також отримав травми. Проте йому на місці надали допомогу, бо ушкодження були легкими, на відміну від трьох потерпілих, у двох з яких п’яна їзда і помилка на дорозі відібрала життя, а маленького хлопчика покалічила.   

Головний поліцейський області Олександр Богомол з приводу трагедії написав таке повідомлення:

Нагадаємо, що не так давно на цій дорозі загинули молоді люди — 22-річна Іринка і 30-річний Іван. А сестру Іринки, Настю, відтоді вже втретє прооперували.

Місцеві навіть кажуть, що звертались до священника, аби освятив ту дорогу. Люди сподіваються, що хоч так можна припинити низку смертельних аварій на цій ділянці. Отець погодився, проте зазначив, що вже з десяток разів ту дорогу освячували…

 

Довідка

Допомогти 5-річному Назарчику на лікування та підтримати фінансово його і старшого братика Сашка можна, переказавши кошти на картковий рахунок Приватбанка: 5168 7451 0100 1888, Олександр Мищишин.

Редакція щиро співчуває дітям, родині, друзям, односельцям та всім, хто в ДТП втратив близьких людей. Царство небесне і вічная пам’ять…

 

Читайте також:

У нічній автотрощі біля Бережан загинули 30-річний Іван та 22-річна Іринка. Її сестра – у реанімації

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (61)
  • Оксана Оксана

    Вічна память
  • Галина Куріца

    Вічна пам'ять.
  • Maria Mikitiuk

    Нехай з Богом спочивають і вічна пам'ять
  • Михайло Грушів

    Нехай з Богом спочивають.

keyboard_arrow_up