У міськраді пояснили, кого стосується обмеження проїзду в громадському транспорті Тернополя

У міськраді пояснили, кого стосується обмеження проїзду в громадському транспорті Тернополя

Обмеження годин безкоштовного проїзду в громадському транспорті Тернополя стосується лише пенсіонерів за віком та не застосовується до усіх інших пільгових категорій населення.

Нагадаємо, у зв’язку із загрозливою епідситуацією в регіоні та місті, а також скупченням пасажирів на зупинках в ранішній і вечірній час доби, від понеділка, 22 березня, у Тернополі діють певні обмеження щодо проїзду пенсіонерів за віком у громадському транспорті громади, а саме: пенсіонери за віком в робочі дні можуть безкоштовно їздити, за наявності відповідної «Соціальної карти тернополянина», в маршрутних таксі, автобусах та тролейбусах з 10:00 год. до 16:00 год., у вихідні та святкові дні – без обмежень у часі. 

У міській раді наголошують, що це обмеження стосується лише пенсіонерів за віком та не застосовується до усіх інших пільгових категорій населення, таких як: особи з інвалідністю, учасники бойових дій, діти-сироти та інші тернополяни, котрі виготовили і користуються пільговою «Соціальною картою тернополянина». Ці категорії осіб можуть безкоштовно користуватися приватним та комунальним громадським транспортом міста впродовж усього робочого дня.

На період карантину безоплатно і без обмежень у часі приватним та комунальним громадським транспортом Тернополя можуть користуватися також пенсіонери за віком, котрі продовжують працювати у закладах охорони здоров’я комунальних форм власності.

Відео дня

Для безкоштовного проїзду протягом усього дня таким пенсіонерам необхідно звернутися до керівництва лікувального закладу. До слова, станом на 24 березня уже понад 1000 працівників комунальних лікувальних закладів отримали відповідні посвідчення.

«У нашому місті є медики, які, незважаючи на ризик захворіти, щодня продовжують рятувати тернополян, хоча вік і робочий стаж дозволяють їм піти на пенсію. З новою хвилею COVID-19 потреба в людях, готових допомогти, зростає щодня, — зазначає міський голова Сергій Надал. — Я дякую їм за відданість і хочу повідомити, що медичні працівники пенсійного віку, які продовжують працювати за спеціальністю, будуть безкоштовно користуватися громадським транспортом у будь-яку пору дня».

Нагадаємо, що відповідно до обмежень, встановлених Кабінетом міністрів України, які діють в умовах адаптивного карантину, перевезення пасажирів у громадському транспорті дозволено лише в межах сидячих місць.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анатолій Негеля

    Ранком на роботу їдуть пенсіонери з пенсією 1500 грн.,щоб мити туалети,коридори і прибирати те,що всі нагадили.А з них щей здеруть за проїзд.Тим,категоріям яким дозволено-в них пенсія більша 1500грн.Це порушення прав людей і явна брехня мера і його так званої команди.Перший раз пишу, що мер нечесний ,хоч раніше його поважав.Неповага до сивочолих-прокляття народу і нації.Біблія.Отже,панове націоналісти-ви явні брехуни.
  • PM

    Згідно постанови кабінету міністрів - пенсіонери за віком у приміському транспорті їздять безкоштовно! В постанові не вказано про ніякі обмежуючі години! Вчіть свої права!
  • Orusia Derevlyak

    Немае нічого страшного що  проїзд обмежений з 10до 16год хто їде на роботу працюючий пенсіонер то може заплатити  так як всі люди а решту  вистачае проїхати сь пізніше  немае чого нарікати.
  • Роман

    крадущий лисий шрек-надуль так піклується про свої шкурні інтереси що навіть не гребує обкрадати бідних пенсіонерів обмеженнями безкоштовного проїзду в міському транспорті з 10.00 до 16.00 і довершення до цього щей відмінив соціальні маршрутки! сала дебілам виборцям і деяким неадекватним пенсакам які галасували за цього лисого крадущого пенсії жидо-м  у  д  а  к  а через якого страждають  і невинні неголосувавші за це крадуче лисе падло !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up