У Тернополі частина водіїв громадського транспорту перевозили пасажирів понад дозволену кількість

У Тернополі частина водіїв громадського транспорту перевозили пасажирів понад дозволену кількість

Екіпажі патрульної поліції перевіряють пасажирські перевезення, інформують та попереджають водіїв про необхідність дотримання обмежень, які були введені на період карантинних заходів.

Станом на 20 годину 19 березня патрульні перевірили 80 транспортних засобів, з яких 73 їхали без порушень, повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Ще 7 водіїв перевозили пасажирів понад дозволену кількість. Поліцейські ще раз наголосили водіям про зміни в законодавстві, а також про відповідальність за вчинені ними правопорушення.

Відео дня

Правоохоронці нагадують, що у зв'язку з поширенням коронавірусу Кодекс України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) доповнено статтею 44-3: «Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями, — тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 000 грн до 34 000 грн) на посадових осіб — від 34 000 грн до 170 000 грн.

За порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідома могли спричинити поширення цих захворювань наступає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 325 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають громадян неухильно дотримуватися встановлених обмежень, не наражати на небезпеку себе та своїх рідних. Ваша безпека залежить від ваших особистих рішень та дій.

Нагадаємо, 18 березня, з 12-ї години дня діє заборона перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху.

А ви користуєтеся зараз громадським транспортом? Доводилося чекати наступну маршрутку, бо у попередню вже не пускали? Відповіді пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Исаев

    Да ну бред десять что сели ,или смогли сесть получилось какие-то особенные,их типо вирусы не берут, 10или 20,а те что остались на остановке не забалеют что-ли ?если что😷
  • Андрій Свединський

    Наш народ це позор!!! Головне що коли почнуть масово здихати, то почнуть кричати чого влада нічогоине робить.  Дотримуватись правил карантину зараз то нема кому а потім впершу чергу нити будуть.
  • Ivan Bilyk

    То все дурня маски.. Метер. Два... Все залижить від влади.. І остальнє від людей.. Влада не контролює.. Прибутя людеймв міста... А люди не зглашають що вони приїхали чи закордону чи з інших міст...от і починаєця епідемія...
    За кордоном.. Немаєш бумашки .ти не в їдиш в місто і не вийтиш на вулицю.. Штраф великий.. Або 3-4 візенія.А як маєш симтоми можиш на довго загриміти на нари.. Тоді люди наші зрозуміють головою..а не допою .. Що можуть наробити біди
  • Roman Kinash

    Не хочу звісно нікого образити, я за санкції щодо порушників карантину, але юридична складова підстав, на якій можуть бути притягнуті особи до відповідальності, не має абсолютно ніякого підгрунтя. Простіше кажучи, будь хто, до кого буде застосована ст.325 ККУ може з легкістю її оскаржити в апеляційному суді
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробік 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up