У Тернополі запровадили температурний режим: що це означає

У Тернополі запровадили температурний режим: що це означає

Через спеку для водіїв великовагових вантажівок вводять обмеження руху на деяких вулицях Тернополя.

З 10-ї по 22-гу годину, починаючи з 28 червня і до особливого розпорядження, у зв’язку зі спекотними погодними умовами, на території міста Тернополя введено температурний режим.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільщини.

Що це означатиме для водіїв вантажівок?

Якщо температура повітря вдень сягає вище +28°С, рух вантажного транспорту, загальна вага якого становить більше ніж 24 тонн і фактичним навантаженням на будь-яку вісь більше ніж 7 тонн, буде тимчасово обмежено на деяких вулицях міста, а саме:

Відео дня

— Степана Будного;

— Об'їзній;

— Протасевича;

— 15-го Квітня;

— Микулинецькій.

Обмеження руху не поширюється на транспортні засоби: які використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, які здійснюють пасажирські перевезення, що перевозять вантажі у міжнародному сполученні, швидкопсувні, антисанітарні, живі, поштові та вантажі підвищеної небезпеки.

Для чого вводити такі обмеження?

Для збереження асфальтного покриття, яке за умов спекотної погоди, руйнується під вагою великовантажного автотранспорту.

— Просимо врахувати наведену інформацію при плануванні маршрутів, — йдеться у повідомленні патрульних. — Дякуємо за розуміння. Безпечної вам дороги!

Зазначимо, що у найближчі дні у Тернополі буде спекотно. За повідомленням Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, у Тернополі 30 червня буде вдень 31 – 36º тепла, 1 липня — вдень 29 – 34º тепла, 2 липня — вдень 28 – 33º тепла.

Міська рада повідомляє також, що з метою забезпечення належного утримання об’єктів шляхо-мостового господарства у Тернополі працює поливальна техніка.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up