В Україні посилили штрафи для водіїв

В Україні посилили штрафи для водіїв

Володимир Зеленський підписав закон щодо посилення відповідальності за порушення безпеки дорожнього руху.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» № 1231-IX, який Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року. Про це повідомляють на сайті Глави держави.

Закон посилює відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, збільшено штрафи за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами, обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, залишення місця дорожньо-транспортної пригоди, а також за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право водіння.

Також посилюється адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин.

Відео дня

Крім того, посилено відповідальність за керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними суднами у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

Також документ дає змогу поліцейським використовувати засоби відеозапису, з обов’язковим долученням таких матеріалів до протоколу про адміністративне правопорушення.

Законом передбачається можливість зупинки транспортного засобу поліцейським для огляду водіїв з використанням спецзасобів для перевірки на стан сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також Нові штрафи: в Україні посилили покарання за п'яне водіння

Новий закон про "п'яну" їзду: збільшили штрафи, є зміни в освідуванні і не тільки. Аналізує юрист (ГРАФІКА)
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vitaliy Cherepanskyy

    ЗЕ...жидовлада...
  • Vitaliy Cherepanskyy

    мудак зе...
  • Петро Кушнір

    Горіти тобі в пеклі ,яне водій ,а де взяти такі гроші коли в багатьох зарплата в багато раз менша ,це називається геноцид народу ,сам же не платить коли їде ,а закон один для всіх.

    Читач21 reply Петро Кушнір

    Як не водій то, може, краще помовчати? А через уродів які не дотримуються ПДР в нас повно гине людей на дорогах. І це стосується як водіїв так і пішоходів і розмір штрафу не буди ніколи завеликим, і він повинен бути настільки великим, щоб всі нарешті виконували ПДР, тоді і платити ніхто не буде і всі лишаться живими і буде щастя:)

    Василь Потюк reply Петро Кушнір

    Насправді все дуже просто. Достатньо дотримуватися ПДД і можна буде не платити

    Василь Потюк reply Василь Потюк

    Перепрошую, правильно буде ПДР
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up