Впіймали п’яного таксиста, який перевозив повний салон пасажирів. У крові алкоголю в 13 разів більше за норму

Впіймали п’яного таксиста, який перевозив повний салон пасажирів. У крові алкоголю в 13 разів більше за норму
  • Десятьох водіїв, які керували транспортом напідпитку, затримали за 11-12 червня патрульні. У вихідні їх було 14.
  • За керування у стані сп’яніння передбачено штраф 10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік. Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо напідпитку, заплатить 20 400 гривень. 

Близько 1 ночі 11 червня на пр. Злуки патрульні помітили Daewoo Lanos з наліпками таксі, який не виконав вимогу знаку 5.16 «Напрямки руху по смугах».

- У водія патрульні одразу помітили ознаки алкогольного сп’яніння, - каже речниця управління патрульної поліції в області Оксана Смільська. - Різкий запах алкоголю, нестійка хода, нечітка вимова дали підставу запропонувати водієві пройти перевірку на пристрої драгер. Результат – 2,68 проміле (при нормі 0, 2 – прим. авт.).

На водія склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адмінпорушення – за кермуванні у стані сп’яніння. Та винесли постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Відео дня

- Вилучили посвідчення водія та видали тимчасовий дозвіл на право керування транспортним засобом, - повідомила Оксана Смільська. - Також цієї ночі на посту Зборів патрульні зупинили Seat Ibiza, в якого не горіла фара.

Перевіривши документи, інспектори з’ясували, що за кермом громадянин Польщі. Від нього було чутно запах алкоголю. Кермувальник погодився пройти алкотест на місці. Результат – 0, 61 проміле алкоголю в крові. З його слів, він перед поїздкою випив пляшку пива. На правопорушника склали відповідні адмінматеріали.

Багатою на нетверезих водіїв була і наступна доба.

- Близько 13.40 год. затримали автомобіль AUDI 80, під керуванням 33-річного водія, - каже Оксана Смільська. – Кермувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат  «Драгера» - 2,25% проміле.  На водія винесено постанову за ч.1 ст.122 КУпАП, складено протокол за ч.1 ст.130 КУпАП.

Посвідчення водія у нього вилучили, іномарку евакуювали.

Вже за годину на Бродівській затримали 39-річного водія DAF з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду кермувальник відмовився. Та здійснив наїзд на перешкоду. Має протокол за п’яну їзду і створення ДТП.

Близько 23.30 на вул. Микулинецькій водій ВАЗ-2107 теж кермував в стані алкогольного сп’яніння. «Драгер» показав результат - 2.79% проміле.

Нагадаємо, за керування у стані сп’яніння передбачено чималий штраф – 10 200 гривень, а також позбавлення водійських прав на один рік. Якщо ж водій вдруге протягом року сяде за кермо напідпитку – його очікуватиме ще більш суворе покарання. Порушнику загрожуватиме штраф у розмірі 20 400 гривень із позбавленням права керування на три роки. Штраф у сумі 40 800 гривень, а також позбавлення водійських прав на десять років ризикує отримати водій, який, попри заборону, втретє наважиться сісти за кермо у стані сп’яніння.

Коментар

Богдан ШЕВЧУК, 26 р., начальник управління патрульної поліції в області:

- Нетверезий водій за кермом – потенційний вбивця. Лишень від початку року патрульні зареєстрували 84 ДТП, які здійснили водії напідпитку. Цифра, погодьтеся, немала. Високі штрафи водіїв не лякають. Майже щоночі патрульні поліцейські виявляють нетверезих кермувальників. Лише за минулу добу зупинили 5 осіб «під шафе», а за вихідні цифра сягнула 14. Серед них є й водії таксі, один з них побив антирекорд – 14 проміле алкоголю в крові. Причому у такому стані він перевозив цілий салон пасажирів. На мій погляд, штрафи занадто малі, раз водії дозволяють собі таке. Якщо б за кермування у нетверезому стані була передбачена кримінальна відповідальність з вилученням транспортного засобу, то це водіїв дисциплінувало б. Ніхто б не ризикнув перехилити чарку і сісти за кермо, якщо б знав, що за це може сісти за грати. Інакше, якщо просто збільшити розмір штрафу, нічого не зміниться, питання не в грошах, а в людях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій Хвіст Рассказов

  • Михайло Стойко

    Тюрми будуть аереповнені!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up