Всі помилки, які допустили під час практичних іспитів з водіння, відтепер будуть в чек-листі

Всі помилки, які допустили під час практичних іспитів з водіння, відтепер будуть в чек-листі
  • Невдовзі планують і запровадити фото- та відеофіксацію практичної частини іспиту

Чек-лист для практичних іспитів на отримання посвідчення водія вперше запровадив

головний сервісний центр МВС.

Екзаменатори будуть користуватися чек-листом під час практичної частини іспиту. В ньому зазначені перелік вправ, типові помилки, котрих припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання.

Відео дня
  • Практичний іспит складається з 2 етапів: перший етап проходить на майданчику для навчання з початкового керування, другий - на визначеному маршруті в умовах дорожнього руху, - повідомив провідний спеціаліст сектору персоналу та зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в області Василь Барановський. - На першому етапі іспиту тестуються такі вміння водія як підготовка до початку руху, зупинка транспорту на підйомі/спуску, заїзд у двір «гараж» з правого/лівого боку тощо. На другому етапі іспиту – маневрування у потоці, дотримання швидкості руху та вимог дорожньої розмітки і дорожніх знаків тощо.

Чек-лист можна безкоштовно завантажити з сайту Головного сервісного центру МВС, це спростить процес підготовки до іспиту.

  • Під час іспиту чек-лист друкується на зворотній частині екзаменаційного листа, його наявність гарантує прозорість та зрозумілість системи оцінювання навичок кандидата у водії, - каже Василь Барановський. - По завершенню іспиту особа, яка його складала, може ознайомитися із зазначеними екзаменатором помилками, залишивши на чек-листі свій підпис.

Після завершення іспитів екзаменаційні листи зберігаються у сервісному центрі МВС протягом 3 років.

У майбутньому планується запровадження фото- та відеофіксації практичної частини іспиту.

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти  три основні етапи:

  1. Навчання в автошколі
  2. Скласти іспити в сервісному центрі МВС
  3. Отримати посвідчення водія
  • На сайті  Головного сервісного центру МВС працює розділ «Автошколи», де можна знайти повний перелік акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв та відповідають усім стандартам і вимогам законодавства, - пояснив Василь Барановський. - У переліку вказані контакти, категорії за якими готують та адреси класів автошкіл.

Для запису на курси із підготовки водіїв потрібні такі документи:

  • заява на ім'я керівника установи (із зазначенням місця проживання та бажаної категорії посвідчення водія);
  • паспорт (пред'являється особисто);
  • копія ідентифікаційного коду;
  • чотири фотографії розміру 3,5х4,5;
  • медична довідка.

Після проходження навчання та складання внутрішніх тестів, необхідно пройти іспит в будь-якому зручному за місцем розташування сервісному центрі МВС. Прив'язки до місця реєстрації та проходження навчання немає, каже Василь Барановський.

Іспити складаються з двох частин:

теоретичної - тестування на комп'ютері, за 20 хвилин необхідно відповісти на 20 питань, при цьому допускається не більше 2-х помилок;

практичної  - при успішному проходженні теоретичної частини іспиту надається допуск до практичного іспиту, і цей результат вважається дійсними протягом трьох місяців.

  • Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок або не вкладанні у визначені 20 хвилин, до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять, - каже Василь Барановський. -  Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

Довідка

Підготуватися до теоретичної частини іспиту тепер можна на сайті Головного сервісного центру МВС, де працює онлайн-тренажер з ПДР.

Консультації за телефоном (044) 290-19-88.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up